Не робіть так! Через які помилки оладки не виходять пишними

Не завжди свіжоприготовлені оладки можуть порадувати нас своєю пишною текстурою, що дуже засмучує господарок. Однак варто розуміти, що це лише результат деяких помилок. Які з них трапляються найчастіше, передають Патріоти України.

Невідповідний кефір

Деякі вважають, що можна використовувати навіть кисломолочний продукт, який трохи скиснув, що є оманою. Кефір краще брати свіжим.

Не можна готувати тісто в тому випадку, якщо напій ще пару хвилин тому був у холодильнику: холодна температура не найкраще відбивається на якості оладок. Найкраще відправити кефір у сотейник, увімкнути вогонь. Щойно рідина почне закипати, кефір готовий до подальших маніпуляцій.

Сода або розпушувач

Пишність досягти не вийде, якщо не ввести додатковий компонент, який “відповідає” за текстуру. Найкраще із завданням впораються сода або розпушувач. В обох випадках достатньо лише однієї дрібки порошку. Деякі пані взагалі додають дріжджі, аби напевно досягти результату.

Миттєва жарка

Не варто відразу ж приступати до смаження оладок. Тісто буде більш пишним та повітряним, якщо дати йому трохи настоятися. 10 хвилин буде цілком достатньо.

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...

Лише спробуйте! Що досвідчені кулінари додають у рибні котлети для соковитості та смаку

п’ятниця, 27 червень 2025, 16:13

Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...