Не робіть так! Головні помилки у приготуванні котлет

Отримати пишні та соковиті котлети на обід – легко! Але важливо при цьому не допустити банальних помилок, які негативно впливають на структуру та смак страви, передають Патріоти України.

Помилка 1

Якщо не додавати вологий хлібний м’якуш у фарш, то про легкість можна забути.

Крім того, цей компонент вбирає сік з м’яса, що дозволяє зробити частування соковитим.

Але тут головне не переборщити, щоб не вийшов безсмачний обід чи вечеря. На 1 кг фаршу буде достатньо 250-300 г хліба.

Помилка 2

Яйця можуть завдати шкоди котлетній “пишності і легкості”. При смаженні білок скручується, блюдо виходить жорстким і сухим.

Якщо фарш добре вимішати, цей компонент буде лише зайвим.

Помилка 3

Кулінари часто додають шматочок сала під час приготування котлет. Роблять вони це не дарма.

Воно дає соковитість, легкість та більш насичений смак.

Також такий спосіб допомагає заощадити на маслі для смаження.

Помилка 4

Котлети треба панірувати.

Завдяки цьому блюдо не стикається повністю з дном, а отже, не пригоряє і добре прожарюється. У результаті виходить апетитна скоринка, а м’ясо всередині залишається соковитим.

Смакота! Як приготувати підливу для котлет за 3 хвилини

вівторок, 11 лютий 2025, 0:10

Добре приготовлені котлети зазвичай описуються гурманами як «м’які, ніжні та соковиті», передають Патріоти України. Але чи завжди у господарок страва виходить саме такою? Звичайно ж ні! Втім, навіть сухі котлети можна зробити дуже смачними. Для цього п...

А ви це знали? Чому в ресторані варять овочі у газованій воді

понеділок, 10 лютий 2025, 19:12

Овочі є важливою частиною раціону, тому що в їх складі міститься велика кількість вітамінів та антиоксидантів, передають Патріоти України. Не всі люблять їх вводити до свого раціону з однієї простої причини: не виходить смачно приготувати продукт. При ...