Не робіть так! Яка помилка може зіпсувати смак котлет і зробить їх менш соковитими

Якщо ви любите ароматні, рум’яні та смачні котлетки, спробуйте застосувати в процесі їх приготування ці правила – така м’ясна страва стане ще соковитішою та апетитнішою, передають Патріоти України.

Подробиці

У процесі приготування котлет відмовтеся від використання молока: хліб краще замочувати в холодній кип’яченій воді. При смаженні білок молока і м’яса починає взаємодіяти, що позбавляє страву соковитості. З цієї причини в котлети не варто додавати яйця.

Їх можна включати до списку інгредієнтів тільки в тому випадку, якщо йдеться про рибні котлети або котлетний фарш з овочів та круп.

Щоб м’ясна страва буквально спливала соком, професіонали додають у середину кожної котлетки шматочок вершкового масла та шматочок льоду.

Викладавати заготовки з фаршу слід лише тоді, коли сковорода стане дуже гарячою. При цьому її поверхня має покривати товстий шар олії – це потрібно, щоб на котлетах з’явилася піджарена скоринка.

Як тільки котлетки покриються рум’янцем з кожного боку, поспішіть зменшити вогонь і продовжуйте смаження на маленькому вогні ще близько 10-15 хвилин.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...