Не робіть так! Які помилки при приготуванні риби допускає більшість господарок

Риба дуже часто з’являється на наших столах завдяки своєму чудовому смаку та корисним властивостям. На жаль, при її приготуванні часом можна припуститися помилок. Дуже великою помилкою є надто раннє засолювання, в результаті якого риба стає сухою, як чіпси, передають Патріоти України.

Подробиці

Риба містить легкозасвоюваний білок, цінні мінерали, вітаміни та жирні кислоти – наявність цих харчових цінностей у раціоні кожної людини дуже важлива. На жаль, навіть найкраща риба може вийти несмачною під час приготування, якщо ви припустилися кількох помилок. Якщо ви хочете уникнути їх, ознайомтеся з тим, чого слід уникати.

Надто раннє засолювання риби

Сіль має дуже сильну властивість витягувати вологу з їжі, тому під час приготування її слід використовувати якомога пізніше. Інакше риба втратить багато води. В результаті м’ясо стане сухим, тому солити його слід безпосередньо перед смаженням або навіть лише перед подачею на тарілках.

Приготування дешевої риби

Риба буває досить різною, її ціна часто залежить від якості. Хоча ощадливість у жодному разі не є чимось поганим, варто уникати найдешевших видів, які після приготування не дуже смакуватимуть.

Купуючи, скажімо, консервованого тунця, який є одним з найдешевших рибних продуктів на ринку, ви не можете очікувати, що він буде таким же смачним та поживним, як свіжий шматок.

Занадто часто перевертаєте рибу під час смаження

Хоча дуже легко піддатися спокусі часто перевертати філе, але краще від цього утриматися. Перевертання або переміщення може призвести до того, що вона повністю розвалиться.

Більше того, коли м’якоть риби починає розвалюватися, вона втрачає більшу частину своєї соковитості, а також свої естетичні якості. Тому дайте їй достатньо часу для смаження з кожного боку, щоб вона добре просмажилася на сковороді.

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...

Абрикоси чи персики - який фрукт справді корисніший? Відповідь вас здивує!

понеділок, 21 липень 2025, 11:08

Наприкінці літа на ринках і в магазинах можна знайти безліч стиглих, соковитих фруктів прямо з саду. Саме зараз найкращий час їсти їх свіжими, а також готувати смачні заготовки на зиму. Проте іноді буває складно розрізнити подібні фрукти. Чи мають вони...