Не робіть так! Які помилки приводять до того, що сирники липнуть до сковороди

Якщо в процесі приготування сирники липнуть до сковорідки, то блюдо може і не вийти. Корочка так і залишиться на сковоріді, а до столу доведеться подавати майже сирий сир. Іноді з такою проблемою може зіткнутися будь-яка господиня. Які недоліки в процесі приготування до цього призводять, передають Патріоти України.

Неправильний вибір сиру

Досвідчений кулінар чудово пам’ятає, що для страви варто вибирати максимально якісний продукт. Якщо він з якоїсь причини виявився надто мокрим, то готувати сирники не варто. Надлишок рідини може спровокувати процес прилипання блюда до сковорідки. У такому разі не допоможе навіть панірування.

Забули про борошно

Деякі господині не хочуть “обтяжувати” дієтичні сирники пшеничним борошном та іншою паніровкою, щоб страва залишалася корисною. Результат очевидний – без панірування навіть ідеальні сирники липнуть до сковороди. Невелика кількість борошна страву не зіпсує, а ось її відсутність негативно вплине на якість сирників.

Недостатньо розігріли сковорідку

Сирники не можна смажити на холодній сковорідці, інакше вони точно прилипнуть і розваляться, тому обов’язково прогрівайте начиння. Варто пам’ятати про те, що прогрівання відбувається разом з маслом, інакше вони відрізнятимуться по температурному режиму.

Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

неділя, 24 серпень 2025, 5:40

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України. Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...