Не робіть так! Які помилки призводять до того, що котлети розвалюються на сковороді

Котлети вважаються популярною стравою, яка підходить до будь-якого гарніру, але іноді кулінари-початківці стикаються з проблемою, передають Патріоти України.

Подробиці

При приготуванні котлети розвалюються в сковороді і перетворюються на однорідну масу. Деякі кухарі радять додавати в котлети яйце, але не всі згодні з таким варіантом. Вважається, що через це вони стають «гумовими».

Секрет полягає в іншому. Виявляється, перед приготуванням котлет фарш потрібно охолоджувати. Крім того, довго, приблизно 20 хвилин, вимішувати. Процедуру проводять доти, доки з’являться білі тонкі волоконця.

Після вимішування ставлять у холодильник на 20 хвилин, але не накривають кришкою. І лише після всіх цих маніпуляцій ліплять котлети.

Таким чином, секрет котлет, що не розвалюються, полягає в вимішуванні фаршу і охолодженні. Тільки після цього котлети відправляють на сковороду.

Продукти, які природно зменшують апетит: Що варто додати до раціону

четвер, 23 жовтень 2025, 18:12

Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...

А ви це знали? Чи справді куряча грудка корисніша за стегна

четвер, 23 жовтень 2025, 17:44

Якщо грудка давно отримала статус «найкориснішої частини курки», то соковиті стегна теж мають свої козирі. Вони ароматні, м’які і, що цікаво, містять не менше цінних мікроелементів. Тож хто перемагає в цій гастрономічній дуелі - пісна грудка чи насичен...