Картопляне пюре – це один з найсмачніших гарнірів, перед “чарівністю” якого ніхто не в змозі встояти, передають Патріоти України.
Головне завдання полягає в тому, щоб воно вийшло ніжним, повітряним, без грудочок та неприємного відтінку смаку.
Однак іноді господині із подивом можуть виявити, що пюре гірчить.
З чим це може бути пов’язано?
Як правило, причина кулінарного провалу полягає у використанні неякісного молока. Якщо ви тільки відкрили упаковку, то спочатку краще переконатися, що молоко смачне та свіже.
Адже за наявності гіркоти в продукті пюре теж набуде неприємного відтінку смаку.
При приготуванні “пісного” пюре на воді гіркота також може бути присутньою. Так часто відбувається у тому випадку, якщо додавати воду з-під крана.
Найкраще використовувати чисту питну воду, в якій немає домішок, сторонніх запахів та смаків.
Але це не єдині причини.
Чому ще може гірчити гарнір?
Деякі господині люблять експериментувати з додаванням прянощів. Деякі з них дають характерний гіркий смак. Багато досвідчених кухарів вважають, що спеції абсолютно не потрібні в картопляному пюре.
Краще обмежитись звичайною сіллю.
Щоб зробити страву ароматною і незвичайною, варто дрібно посікти зелень і часник, змішати зі сметаною і подавати з картопляним пюре.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...