Печінка за своїм корисним складом багато в чому перевершує багато продуктів харчування, тому кілька разів на тиждень її варто включати до раціону, передають Патріоти України.
Однак багато господинь стикаються з певними труднощами в плані приготування: найпростішим варіантом є лише куряча печінка.
Якщо печінка свинна або яловича, то може з’являтися гіркота.
Чому так відбувається?
Гіркота є нормальним явищем при приготуванні печінки. Щоб уникнути цього прикрого непорозуміння, важливо просто правильно підготувати продукт.
Спершу печінку миють, звільняють від плівок та прожилок, нарізають на порційні шматки.
Після цього її варто відправити у молоко на 60 хвилин.
Як правило, цієї процедури достатньо для того, щоб позбавити страву неприємного присмаку гіркоти.
Якщо вам шкода використовувати молоко, то можна приготувати розчин води на базі гірчичного порошку.
Також деякі господині маринують печінку у солоній рідині для нейтралізації неприємних смакових якостей продукту.
Шкірка сала відрізняється твердістю. Звичайно, цю частину продукту можна помітно пом’якшити, якщо подрібнити її або дуже довго варити. Найпопулярнішим варіантом обробки таких залишків є приготування рулету, передають Патріоти України. Однак створення т...
Кажуть, що пересолити сало просто неможливо – воно просто не бере зайву сіль, але зробити так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному. Трапляється, що дуже гарне сало з прошарком виходить жорстким, як підошва, а шкірка тягнеться, наче вона...