Не робіть так! Якої помилки припустилася господиня, якщо гірчить печінка

Печінка за своїм корисним складом багато в чому перевершує багато продуктів харчування, тому кілька разів на тиждень її варто включати до раціону, передають Патріоти України.

Однак багато господинь стикаються з певними труднощами в плані приготування: найпростішим варіантом є лише куряча печінка.

Подробиці

Якщо печінка свинна або яловича, то може з’являтися гіркота.

Чому так відбувається?

Гіркота є нормальним явищем при приготуванні печінки. Щоб уникнути цього прикрого непорозуміння, важливо просто правильно підготувати продукт.

Спершу печінку миють, звільняють від плівок та прожилок, нарізають на порційні шматки.

Після цього її варто відправити у молоко на 60 хвилин.

Як правило, цієї процедури достатньо для того, щоб позбавити страву неприємного присмаку гіркоти.

Якщо вам шкода використовувати молоко, то можна приготувати розчин води на базі гірчичного порошку.

Також деякі господині маринують печінку у солоній рідині для нейтралізації неприємних смакових якостей продукту.

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...

Все просто! Як відрізнити справжню червону ікру від підробки за 2 секунди

вівторок, 9 грудень 2025, 17:45

Червона ікра - дуже смачний і корисний продукт суперфуд, багатий на легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни (A, D, E, групи B) і мінерали (йод, цинк, фосфор, залізо), які зміцнюють імунітет. Червону ікру можна їсти як самостійну страву,...