Не робіть так! Якої помилки припустилася господиня, якщо гірчить печінка

Печінка за своїм корисним складом багато в чому перевершує багато продуктів харчування, тому кілька разів на тиждень її варто включати до раціону, передають Патріоти України.

Однак багато господинь стикаються з певними труднощами в плані приготування: найпростішим варіантом є лише куряча печінка.

Подробиці

Якщо печінка свинна або яловича, то може з’являтися гіркота.

Чому так відбувається?

Гіркота є нормальним явищем при приготуванні печінки. Щоб уникнути цього прикрого непорозуміння, важливо просто правильно підготувати продукт.

Спершу печінку миють, звільняють від плівок та прожилок, нарізають на порційні шматки.

Після цього її варто відправити у молоко на 60 хвилин.

Як правило, цієї процедури достатньо для того, щоб позбавити страву неприємного присмаку гіркоти.

Якщо вам шкода використовувати молоко, то можна приготувати розчин води на базі гірчичного порошку.

Також деякі господині маринують печінку у солоній рідині для нейтралізації неприємних смакових якостей продукту.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...