Не робіть так! Лікар назвав страву, якою ні в якому разі не можна снідати

Сніданок - це перший і дуже приємний прийом їжі. Але і він може бути некорисним. Наприклад, бутерброди з вершковим маслом і сиром - найгірший варіант сніданку для серця і підшлункової. Про це повідомив у своєму Instagram лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Сергій Вялов, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що жир тваринного походження особливо шкідливий для здоров'я людини через високу калорійність. Також у вершковому маслі міститься багато холестерину і тригліцеридів, що змушує печінку і підшлункову посилено працювати.

"Якщо бутербродів виявилося занадто багато і якщо до них додається алкоголь, можливий закид жовчі в протоки підшлункової. Вона раніше покладеного активує ферменти, які починають перетравлювати власну підшлункову залозу. Звідси гострий панкреатит", - розповів він.

Медик пояснив, що чим частіше людина їсть тваринні жири, тим вище рівень холестерину і тригліцеридів в крові і тим швидше розвивається атеросклероз. Вялов розповів, що не потрібно зовсім відмовлятися від бутербродів.

"Відмовлятися від бутербродів з сиром повністю не обов'язково, проте знати міру все ж варто. У раціоні має бути більше рослинного і менше тваринного. Сучасні рекомендації по кардіо профілактиці свідчать: бажано, щоб два з трьох прийомів їжі за добу були вегетаріанськими. Гастроентерологи з цим погоджуються: чим здоровіше харчування, тим нижче ризик хвороб підшлункової залози, печінки і кишечника", - резюмував він.

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...