Не робіть так! Лікар назвав страву, якою ні в якому разі не можна снідати

Сніданок - це перший і дуже приємний прийом їжі. Але і він може бути некорисним. Наприклад, бутерброди з вершковим маслом і сиром - найгірший варіант сніданку для серця і підшлункової. Про це повідомив у своєму Instagram лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Сергій Вялов, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що жир тваринного походження особливо шкідливий для здоров'я людини через високу калорійність. Також у вершковому маслі міститься багато холестерину і тригліцеридів, що змушує печінку і підшлункову посилено працювати.

"Якщо бутербродів виявилося занадто багато і якщо до них додається алкоголь, можливий закид жовчі в протоки підшлункової. Вона раніше покладеного активує ферменти, які починають перетравлювати власну підшлункову залозу. Звідси гострий панкреатит", - розповів він.

Медик пояснив, що чим частіше людина їсть тваринні жири, тим вище рівень холестерину і тригліцеридів в крові і тим швидше розвивається атеросклероз. Вялов розповів, що не потрібно зовсім відмовлятися від бутербродів.

"Відмовлятися від бутербродів з сиром повністю не обов'язково, проте знати міру все ж варто. У раціоні має бути більше рослинного і менше тваринного. Сучасні рекомендації по кардіо профілактиці свідчать: бажано, щоб два з трьох прийомів їжі за добу були вегетаріанськими. Гастроентерологи з цим погоджуються: чим здоровіше харчування, тим нижче ризик хвороб підшлункової залози, печінки і кишечника", - резюмував він.

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.