Не робіть так! Лікар назвав страву, якою ні в якому разі не можна снідати

Сніданок - це перший і дуже приємний прийом їжі. Але і він може бути некорисним. Наприклад, бутерброди з вершковим маслом і сиром - найгірший варіант сніданку для серця і підшлункової. Про це повідомив у своєму Instagram лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Сергій Вялов, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що жир тваринного походження особливо шкідливий для здоров'я людини через високу калорійність. Також у вершковому маслі міститься багато холестерину і тригліцеридів, що змушує печінку і підшлункову посилено працювати.

"Якщо бутербродів виявилося занадто багато і якщо до них додається алкоголь, можливий закид жовчі в протоки підшлункової. Вона раніше покладеного активує ферменти, які починають перетравлювати власну підшлункову залозу. Звідси гострий панкреатит", - розповів він.

Медик пояснив, що чим частіше людина їсть тваринні жири, тим вище рівень холестерину і тригліцеридів в крові і тим швидше розвивається атеросклероз. Вялов розповів, що не потрібно зовсім відмовлятися від бутербродів.

"Відмовлятися від бутербродів з сиром повністю не обов'язково, проте знати міру все ж варто. У раціоні має бути більше рослинного і менше тваринного. Сучасні рекомендації по кардіо профілактиці свідчать: бажано, щоб два з трьох прийомів їжі за добу були вегетаріанськими. Гастроентерологи з цим погоджуються: чим здоровіше харчування, тим нижче ризик хвороб підшлункової залози, печінки і кишечника", - резюмував він.

Ви не повірите! Що станеться з вашим тілом, якщо відмовитися від солодкого

четвер, 9 жовтень 2025, 5:40

Відмова від солодкого має безліч позитивних ефектів для організму. Перш за все, стабілізується рівень цукру в крові, що допомагає уникати різких стрибків енергії та апетиту, передають Патріоти України. Поліпшується стан шкіри. Зменшення цукру знижує ри...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...