Часта помилка при готуванні котлет: не робіть цього, інакше страва вийде несмачною, передають Патріоти України.
Вам ніяк не вдається приготувати смачні, ніжні та соковиті котлети?
Тоді згадайте, що ви зазвичай робите під час обсмажування м’ясних «шайбочок».
У вас є звичка натискати на котлетки кулінарною лопаткою?
Тоді причина, через яку страва не виходить апетитною, цілком зрозуміла.
Недосвідчені кулінари виконують цю процедуру, вважаючи, що вона прискорює приготування котлет.
На перший погляд, цей підхід є правильним: шматок м’яса стає більш пласким і менш товстим, майбутня страва сильніше притискається до дна сковорідки.
Однак насправді така дія лише погіршує ситуацію.
Натискання пластмасовим, дерев’яним або металевим пристосуванням на котлети, що смажаться, призводить до погіршення консистенції страви.
М’ясні «шайбочки» втрачають м’якість, соковитість та легкість. Страва набуває надмірної щільності і позбавляється яскравого смаку. Крім того, виникає ризик пригорання котлет.
Тому не тисніть лопаткою, так ви тільки зіпсуєте його. І не факт, що приготуєте страву швидше.
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...