Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці або на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров'я, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки та може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів. Експерти з безпеки харчування рекомендують за можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров'ям.
Те, що ми їмо щодня, впливає не лише на наш зовнішній вигляд, а й на емоційний стан. Нестача необхідних поживних речовин у раціоні може спричинити втому, дратівливість і навіть депресію. передають Патріоти України. Проте, є продукти, які природним чино...
Хоч каву люблять мільйони, лікарі попереджають: не варто пити її після 15:00. За словами доктора Тома Нейлора, стимулювальний ефект кофеїну зберігається до 6 годин, і навіть одна чашка у другій половині дня може викликати, передають Патріоти України. П...