Не робіть так! Названо поширену помилку, яка перетворює каву на отруту

Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці або на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров'я, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.

Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки та може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів. Експерти з безпеки харчування рекомендують за можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров'ям.

Любите горіхи? Дізнайтеся, які з них дійсно корисні

понеділок, 6 жовтень 2025, 7:45

Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...

Про неї майже всі забули, а дарма! Популярна ягода захистить від тромбів - саме розпочався її сезон

понеділок, 6 жовтень 2025, 7:15

У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...