Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України.

Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко.

Подробиці

Кулінарам доводиться враховувати масу нюансів, від яких залежить кінцевий результат.

І якщо більшість тонкощів – на зразок тих, молоко якої температури варто використовувати для пюре, або коли потрібно додавати в каструлю сіль, знайомі практично всім господиням, то про деякі з них більшість і зовсім не замислюється.

Взяти таке просте питання: якою водою варто заливати картоплю, призначену для пюре? Але погодьтесь, що ви зазвичай над цим навіть не замислювались.

Однак цей момент має важливе значення, і ось чому.

Якщо ви заллєте очищені бульби окропом, а не холодною водою, в картоплі залишиться велика кількість крохмалю. Завдяки цьому готове пюре буде смачнішим і повітрянішим.

З тієї ж причини картоплю, з якої буде готуватись пюре, не варто замочувати.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.

Антиоксидантна бомба: Чому арахіс може бути вашим найкращим засобом від старіння

вівторок, 12 серпень 2025, 12:12

Забудьте про дорогі креми від зморшок і укол ботокса - справжній секрет молодості може ховатися у простій горстці арахісу, яку варто з’їдати щодня, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Барселони виявила, що арахіс уповільнює старіння...