Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України.

Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко.

Подробиці

Кулінарам доводиться враховувати масу нюансів, від яких залежить кінцевий результат.

І якщо більшість тонкощів – на зразок тих, молоко якої температури варто використовувати для пюре, або коли потрібно додавати в каструлю сіль, знайомі практично всім господиням, то про деякі з них більшість і зовсім не замислюється.

Взяти таке просте питання: якою водою варто заливати картоплю, призначену для пюре? Але погодьтесь, що ви зазвичай над цим навіть не замислювались.

Однак цей момент має важливе значення, і ось чому.

Якщо ви заллєте очищені бульби окропом, а не холодною водою, в картоплі залишиться велика кількість крохмалю. Завдяки цьому готове пюре буде смачнішим і повітрянішим.

З тієї ж причини картоплю, з якої буде готуватись пюре, не варто замочувати.

Яєчня на сковороді буде смачнішою, якщо додати один простий інгредієнт

середа, 22 жовтень 2025, 8:15

Хоча яйця, смажені на вершковому маслі чи олії, - це класика, один шеф-кухар радить додати спецію, яка зробить смак яєчні набагато яскравішим, передають Патріоти України. . Шеф-кухар Ребекка з The Practical Kitchen розповіла, що її секрет – паприка, я...

А ви це знали? Чому не варто починати день із кави

середа, 22 жовтень 2025, 7:44

Серед трьох речей, які не рекомедовано робити одразу після сну, згадується й споживання кави натщесерце. Про це пише gazeta.ua, посилаючись на медичні дослідження, передають Патріоти України. Автори дослідження, опублікованого в американській Медичній ...