Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України.

Подробиці

Кулінарам доводиться враховувати масу нюансів, від яких залежить кінцевий результат. І якщо більшість тонкощів – на зразок тих, молоко якої температури варто використовувати для пюре, або коли потрібно додавати в каструлю сіль, знайомі практично всім господиням, то про деякі з них більшість і зовсім не замислюється.

Взяти таке просте питання: якою водою варто заливати картоплю, призначену для пюре? Але погодьтесь, що ви зазвичай над цим навіть не замислювались.

Однак цей момент має важливе значення, і ось чому. Якщо ви заллєте очищені бульби окропом, а не холодною водою, в картоплі залишиться велика кількість крохмалю. Завдяки цьому готове пюре буде смачнішим і повітрянішим. З тієї ж причини картоплю, з якої буде готуватись пюре, не варто замочувати.

Можна сміливо їсти, коли худнете! Які продукти практично не містять калорій

четвер, 5 червень 2025, 18:38

Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...

А ви це знали? Яку помилку роблять господині при замочуванні хлібу для котлет

четвер, 5 червень 2025, 18:09

У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...