Не робіть так! Основні помилки, через які розвалюються котлети

Багато господинь намагаються слідувати перевіреним рецептам для того, щоб у котлет був приємний смак. Проте це не завжди допомагає тримати котлетам форму. Іноді страва розвалюється під час смаження, передають Патріоти України.

Через які помилки так відбувається

1. Відмова від курячих яєць.

Не варто відмовлятися від додавання яєць, оскільки цей продукт допомагає склеїти компоненти між собою. Якщо ви вирішили відмовитися від цього інгредієнта, то варто додати інші, які будуть мати схожий ефект.

Яйця можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем, тертим кабачком або картоплею.

2. Текстура фаршу.

Якщо ви бачите, що фарш вийшов дуже рідким, то не варто ризикувати і приступати до смаження. Така страва розвалиться при термічній обробці.

У такому випадку варто вводити додаткові інгредієнти, які можуть увібрати надлишок води.

3. Відсутність перерви.

Досвідчені кулінари ніколи не приступають до смаження відразу після приготування фаршу. Розумніше дати м’ясу охолодитись у холодильнику.

Як правило, фарш повинен постояти півгодини перед тим, як можна братися до безпосереднього приготування котлет.

Джерело: ПростоВей

Чому млинці виходять сухими: ТОП-8 причин, про які варто знати

неділя, 11 травень 2025, 13:07

Ніжні мереживні млинці – дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців – це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...

Смакота! Швидкі гарячі бутерброди з кислим сиром та сушеними травами

неділя, 11 травень 2025, 12:36

Всього 15 хвилин часу, кілька простих продуктів та чудовий сніданок або перекус у вас на столі. Бутерброди готуються дуже просто і швидко, а в результаті виходить ніжна начинка з чудовим вершковим смаком і на хрусткій основі з хліба. Щоб додати бутербр...