Не робіть так! Основні помилки, через які розвалюються котлети

Багато господинь намагаються слідувати перевіреним рецептам для того, щоб у котлет був приємний смак. Проте це не завжди допомагає тримати котлетам форму. Іноді страва розвалюється під час смаження, передають Патріоти України.

Через які помилки так відбувається

1. Відмова від курячих яєць.

Не варто відмовлятися від додавання яєць, оскільки цей продукт допомагає склеїти компоненти між собою. Якщо ви вирішили відмовитися від цього інгредієнта, то варто додати інші, які будуть мати схожий ефект.

Яйця можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем, тертим кабачком або картоплею.

2. Текстура фаршу.

Якщо ви бачите, що фарш вийшов дуже рідким, то не варто ризикувати і приступати до смаження. Така страва розвалиться при термічній обробці.

У такому випадку варто вводити додаткові інгредієнти, які можуть увібрати надлишок води.

3. Відсутність перерви.

Досвідчені кулінари ніколи не приступають до смаження відразу після приготування фаршу. Розумніше дати м’ясу охолодитись у холодильнику.

Як правило, фарш повинен постояти півгодини перед тим, як можна братися до безпосереднього приготування котлет.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи правда, що помідори сприяють набору ваги

середа, 4 червень 2025, 9:48

Помідори самі по собі не сприяють набору ваги — навпаки, вони є низькокалорійним продуктом, багатим на воду, клітковину, вітаміни (особливо C, K, A) та антиоксиданти, зокрема лікопен, передають Патріоти України. Ось кілька фактів:. Помідори — не причин...

Оцінять всі! Як на сковороді приготувати смачну альтернативу піци за 10 хвилин

середа, 4 червень 2025, 9:30

За цим рецептом можна приготувати відкритий пиріг на сковороді. Рецепт стане в нагоді на той випадок, коли дуже хочеться чимось ситним перекусити, а в холодильнику є тільки найпростіші продукти і часу на приготування не так багато, передають Патріоти У...