Не робіть так! Основні помилки, через які розвалюються котлети

Багато господинь намагаються слідувати перевіреним рецептам для того, щоб у котлет був приємний смак. Проте це не завжди допомагає тримати котлетам форму. Іноді страва розвалюється під час смаження, передають Патріоти України.

Через які помилки так відбувається

1. Відмова від курячих яєць.

Не варто відмовлятися від додавання яєць, оскільки цей продукт допомагає склеїти компоненти між собою. Якщо ви вирішили відмовитися від цього інгредієнта, то варто додати інші, які будуть мати схожий ефект.

Яйця можна замінити картопляним або кукурудзяним крохмалем, тертим кабачком або картоплею.

2. Текстура фаршу.

Якщо ви бачите, що фарш вийшов дуже рідким, то не варто ризикувати і приступати до смаження. Така страва розвалиться при термічній обробці.

У такому випадку варто вводити додаткові інгредієнти, які можуть увібрати надлишок води.

3. Відсутність перерви.

Досвідчені кулінари ніколи не приступають до смаження відразу після приготування фаршу. Розумніше дати м’ясу охолодитись у холодильнику.

Як правило, фарш повинен постояти півгодини перед тим, як можна братися до безпосереднього приготування котлет.

Джерело: ПростоВей

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...