Не робіть так! Помилки при смаженні картоплі, через які вона виходить не смаженою, а пареною

Розварена каша, що злиплася замість хрусткої смаженої картопельки – картина, знайома кожній господині. Трапляється так, що страва яку ви приготували не вдалась, передають Патріоти України.

Подробиці

Які помилки спричиняють такий результат?

Найголовніша помилка господарок у тому, що вони поспішають, та викладають картоплю на мокру сковорідку.

Посуд має бути добре розігрітим і без краплі води. Не повинна бути мокрою і сама нарізана картопля.

Перед смаженням нарізану картоплю потрібно залишити на півгодини в холодній воді, щоб вийшов зайвий крохмаль, а потім злити воду та обсушити шматочки.

Зробити це можна швидко, промокнувши картоплю паперовим рушником.

Сковорода має бути достатньою великою, щоб картопля не збивалася в комок.

Не варто часто помішувати картоплю, інакше вона швидко розвалиться.

Ще одна помилка господинь у тому, що вони нарізають різні за розміром скибочки, через що вони нерівномірно просмажуються.

А ще потрібно правильно солити смажену картоплю.

При додаванні солі картопля пускає сік і починає варитися в цьому соку.

Щоб картопля вийшла з хрусткою скоринкою, а не тушкованою, солити її потрібно в кінці, коли вона майже готова.

А ви це знали? Що покласти в молоко, щоб швидше його скип’ятити

субота, 31 травень 2025, 7:30

Молоко – дуже корисний напій. Однак при довгому термічному впливі продукт втрачає свої властивості. Тому сотейник, заповнений молочною рідиною, не варто тримати на плиті більше двох хвилин, передають Патріоти України. Проте молоко доходить до кипіння д...

А ви це знали? Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

субота, 31 травень 2025, 7:08

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...