
Розварена каша, що злиплася замість хрусткої смаженої картопельки – картина, знайома кожній господині. Трапляється так, що страва яку ви приготували не вдалась, передають Патріоти України.
Які помилки спричиняють такий результат?
Найголовніша помилка господарок у тому, що вони поспішають, та викладають картоплю на мокру сковорідку.
Посуд має бути добре розігрітим і без краплі води. Не повинна бути мокрою і сама нарізана картопля.
Перед смаженням нарізану картоплю потрібно залишити на півгодини в холодній воді, щоб вийшов зайвий крохмаль, а потім злити воду та обсушити шматочки.
Зробити це можна швидко, промокнувши картоплю паперовим рушником.
Сковорода має бути достатньою великою, щоб картопля не збивалася в комок.
Не варто часто помішувати картоплю, інакше вона швидко розвалиться.
Ще одна помилка господинь у тому, що вони нарізають різні за розміром скибочки, через що вони нерівномірно просмажуються.
А ще потрібно правильно солити смажену картоплю.
При додаванні солі картопля пускає сік і починає варитися в цьому соку.
Щоб картопля вийшла з хрусткою скоринкою, а не тушкованою, солити її потрібно в кінці, коли вона майже готова.
Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України. За словам...
Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...