Часто домашня піца виходить більше схожа на пиріг. Тісто досить грубе, а хрустких бортиків і апетитного золотистого кольору немає. І це не дивно, адже піца має свою особливу технологію приготування і в її тонкощах потрібно розібратися. Про помилки, які господині часто роблять під час приготування піци розповіло відоме американське видання INSIDER, передають Патріоти України.
Неправильна послідовність додавання інгредієнтів
Послідовність додавання інгредієнтів має велике значення для смаку піци. Починати потрібно з борошна та дріжджів, потім повільно додавати воду, а вже потім сіль. Ніколи не можна додавати сіль та дріжджі одночасно, бо тісто не підніметься.
Дати тісту настоятись в холодильнику
Це неправильне рішення. Найкраще маса підійде при кімнатній температурі. І для цього їй потрібен час. Можна залишити авіть на всю ніч. Чим довше – тим краще.
Використання звичайного борошна
Якщо використовувати звичайне борошно, тісто буде досить забитим і навіть те, що ви дасте йому час настоятись, не допоможе. Щоб структура була еластичною, варто додати кукурудзяне чи манне борошно.
Ставити піцу в холодну духовку
Для того, щоб тісто рівномірно пропеклось, було пухким та золотистим, перед приготуванням духовку потрібно прогріти принаймні 45 хвилин при максимальній температурі. І саме високі температури будуть сприяти тому, що тісто підніметься.
Використання неправильної форми для випікання
Піцу потрібно готувати на тій поверхні, яка проводить тепло. Ідеально для цього підійде спеціальний камінь. Він прогріває нижню частину тіста і сприяє утворенню хрусткої золотистої скоринки. Якщо такого девайса немає – можна використати перевернутий деко.
Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...
З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...