Часто домашня піца виходить більше схожа на пиріг. Тісто досить грубе, а хрустких бортиків і апетитного золотистого кольору немає. І це не дивно, адже піца має свою особливу технологію приготування і в її тонкощах потрібно розібратися. Про помилки, які господині часто роблять під час приготування піци розповіло відоме американське видання INSIDER, передають Патріоти України.
Неправильна послідовність додавання інгредієнтів
Послідовність додавання інгредієнтів має велике значення для смаку піци. Починати потрібно з борошна та дріжджів, потім повільно додавати воду, а вже потім сіль. Ніколи не можна додавати сіль та дріжджі одночасно, бо тісто не підніметься.
Дати тісту настоятись в холодильнику
Це неправильне рішення. Найкраще маса підійде при кімнатній температурі. І для цього їй потрібен час. Можна залишити авіть на всю ніч. Чим довше – тим краще.
Використання звичайного борошна
Якщо використовувати звичайне борошно, тісто буде досить забитим і навіть те, що ви дасте йому час настоятись, не допоможе. Щоб структура була еластичною, варто додати кукурудзяне чи манне борошно.
Ставити піцу в холодну духовку
Для того, щоб тісто рівномірно пропеклось, було пухким та золотистим, перед приготуванням духовку потрібно прогріти принаймні 45 хвилин при максимальній температурі. І саме високі температури будуть сприяти тому, що тісто підніметься.
Використання неправильної форми для випікання
Піцу потрібно готувати на тій поверхні, яка проводить тепло. Ідеально для цього підійде спеціальний камінь. Він прогріває нижню частину тіста і сприяє утворенню хрусткої золотистої скоринки. Якщо такого девайса немає – можна використати перевернутий деко.
Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...
Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...