Часто домашня піца виходить більше схожа на пиріг. Тісто досить грубе, а хрустких бортиків і апетитного золотистого кольору немає. І це не дивно, адже піца має свою особливу технологію приготування і в її тонкощах потрібно розібратися. Про помилки, які господині часто роблять під час приготування піци розповіло відоме американське видання INSIDER, передають Патріоти України.
Неправильна послідовність додавання інгредієнтів
Послідовність додавання інгредієнтів має велике значення для смаку піци. Починати потрібно з борошна та дріжджів, потім повільно додавати воду, а вже потім сіль. Ніколи не можна додавати сіль та дріжджі одночасно, бо тісто не підніметься.
Дати тісту настоятись в холодильнику
Це неправильне рішення. Найкраще маса підійде при кімнатній температурі. І для цього їй потрібен час. Можна залишити авіть на всю ніч. Чим довше – тим краще.
Використання звичайного борошна
Якщо використовувати звичайне борошно, тісто буде досить забитим і навіть те, що ви дасте йому час настоятись, не допоможе. Щоб структура була еластичною, варто додати кукурудзяне чи манне борошно.
Ставити піцу в холодну духовку
Для того, щоб тісто рівномірно пропеклось, було пухким та золотистим, перед приготуванням духовку потрібно прогріти принаймні 45 хвилин при максимальній температурі. І саме високі температури будуть сприяти тому, що тісто підніметься.
Використання неправильної форми для випікання
Піцу потрібно готувати на тій поверхні, яка проводить тепло. Ідеально для цього підійде спеціальний камінь. Він прогріває нижню частину тіста і сприяє утворенню хрусткої золотистої скоринки. Якщо такого девайса немає – можна використати перевернутий деко.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...