Не робіть так! Що може зіпсувати домашню піцу - найпоширеніші помилки

Часто домашня піца виходить більше схожа на пиріг. Тісто досить грубе, а хрустких бортиків і апетитного золотистого кольору немає. І це не дивно, адже піца має свою особливу технологію приготування і в її тонкощах потрібно розібратися. Про помилки, які господині часто роблять під час приготування піци розповіло відоме американське видання INSIDER, передають Патріоти України.

Неправильна послідовність додавання інгредієнтів

Послідовність додавання інгредієнтів має велике значення для смаку піци. Починати потрібно з борошна та дріжджів, потім повільно додавати воду, а вже потім сіль. Ніколи не можна додавати сіль та дріжджі одночасно, бо тісто не підніметься.

Дати тісту настоятись в холодильнику

Це неправильне рішення. Найкраще маса підійде при кімнатній температурі. І для цього їй потрібен час. Можна залишити авіть на всю ніч. Чим довше – тим краще.

Використання звичайного борошна

Якщо використовувати звичайне борошно, тісто буде досить забитим і навіть те, що ви дасте йому час настоятись, не допоможе. Щоб структура була еластичною, варто додати кукурудзяне чи манне борошно.

Ставити піцу в холодну духовку

Для того, щоб тісто рівномірно пропеклось, було пухким та золотистим, перед приготуванням духовку потрібно прогріти принаймні 45 хвилин при максимальній температурі. І саме високі температури будуть сприяти тому, що тісто підніметься.

Використання неправильної форми для випікання

Піцу потрібно готувати на тій поверхні, яка проводить тепло. Ідеально для цього підійде спеціальний камінь. Він прогріває нижню частину тіста і сприяє утворенню хрусткої золотистої скоринки. Якщо такого девайса немає – можна використати перевернутий деко.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...