Не робіть так! ТОП-10 прикрих помилок на кухні, які псують смак їжі

Приготування їжі підпорядковується своїм правилам і законам, недотримання яких веде до того, що страви виходять неапетитними та несмачними. Тому завжди варто підходити до цього питання максимально підготовленими, передають Патріоти України.

Подробиці

Які 10 помилок заважають господиням приготувати смачні страви:

  1. Антипригарне покриття – винахід вельми корисний, але варто розуміти, що на такій сковорідці не вдасться домогтися хрусткої скоринки. Для цього краще брати стандартну чавунну.
  2. Якщо ви зібралися смажити рибу або м’ясо, то намагайтеся розташовувати шматки подалі один від одного. Якщо смажити занадто велику кількість шматків одночасно, то смачної скоринки у вас не вийде.
  3. Найкраще готувати на один раз через низку причин. Велика кількість компонентів заважає страві приготуватися правильно, а повторний розігрів істотно погіршує смакові якості їжі.
  4. Щоб у спагеті були приємні смакові якості, відварювати їх слід у підсоленій воді з невеликою кількістю олії.
  5. Готуючи випічку складно підрахувати точний об’єм інгредієнтів, тому суттєву допомогу надають спеціальні кулінарні ваги.
  6. Забуваємо про смаження і запікання з майонезом. Температурний режим для цього соусу не має бути вищим за 60 градусів. За більш високого нагрівання він сильно розшаровується і виділяє канцерогени.
  7. У деяких рецептах часник потрібно обсмажити на самому початку. Якщо так вчинити, то він просто згорить до кінця приготування страви.
  8. Будь-яку крупу варто промивати і хоча б на деякий час відправити постояти в холодну воду. Таким чином ми зможемо забезпечити більш глибоке очищення. До того ж це позитивно позначається і на смакових якостях каші.
  9. Завжди стежте за часом варіння яєць: навіть такий простий продукт можна зіпсувати, якщо готувати довше, ніж треба.
  10. Коли ми смажимо будь-яку їжу, то перемішувати або перевертати варто рідко. Інакше все перетвориться на малопривабливу кашу.
Джерело: ПростоВей

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...

А ви це знали? Зелений, жовтий чи коричневий - ось який банан найкорисніший!

вівторок, 16 вересень 2025, 9:49

Банани - один із найулюбленіших фруктів у світі, і більшість із нас їсть їх майже щодня, не замислюючись про деталі. Та виявляється, ступінь стиглості цього фрукта може суттєво впливати на його поживну цінність і користь для організму, передають Патріо...