Не робіть так! ТОП-10 прикрих помилок на кухні, які псують смак їжі

Приготування їжі підпорядковується своїм правилам і законам, недотримання яких веде до того, що страви виходять неапетитними та несмачними. Тому завжди варто підходити до цього питання максимально підготовленими, передають Патріоти України.

Подробиці

Які 10 помилок заважають господиням приготувати смачні страви:

  1. Антипригарне покриття – винахід вельми корисний, але варто розуміти, що на такій сковорідці не вдасться домогтися хрусткої скоринки. Для цього краще брати стандартну чавунну.
  2. Якщо ви зібралися смажити рибу або м’ясо, то намагайтеся розташовувати шматки подалі один від одного. Якщо смажити занадто велику кількість шматків одночасно, то смачної скоринки у вас не вийде.
  3. Найкраще готувати на один раз через низку причин. Велика кількість компонентів заважає страві приготуватися правильно, а повторний розігрів істотно погіршує смакові якості їжі.
  4. Щоб у спагеті були приємні смакові якості, відварювати їх слід у підсоленій воді з невеликою кількістю олії.
  5. Готуючи випічку складно підрахувати точний об’єм інгредієнтів, тому суттєву допомогу надають спеціальні кулінарні ваги.
  6. Забуваємо про смаження і запікання з майонезом. Температурний режим для цього соусу не має бути вищим за 60 градусів. За більш високого нагрівання він сильно розшаровується і виділяє канцерогени.
  7. У деяких рецептах часник потрібно обсмажити на самому початку. Якщо так вчинити, то він просто згорить до кінця приготування страви.
  8. Будь-яку крупу варто промивати і хоча б на деякий час відправити постояти в холодну воду. Таким чином ми зможемо забезпечити більш глибоке очищення. До того ж це позитивно позначається і на смакових якостях каші.
  9. Завжди стежте за часом варіння яєць: навіть такий простий продукт можна зіпсувати, якщо готувати довше, ніж треба.
  10. Коли ми смажимо будь-яку їжу, то перемішувати або перевертати варто рідко. Інакше все перетвориться на малопривабливу кашу.
Джерело: ПростоВей

Оцінять всі! Ароматне м’ясо по-тайськи, що тане в роті

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:07

Якщо ви хочете приготувати оригінально м’ясо до гарніру, то пропонуємо вам цей рецепт. Смак вразить овочевими нотками та ніжністю м’ясних волокон, передають Патріоти України. Інгредієнти:М’ясо – 0,5 кг.Цибуля – 2 шт.Болгарський перець – 1 шт.Огірки сві...

Смакота! Курячі стегна з апельсинами, запечені у духовці

п’ятниця, 25 квітень 2025, 7:12

Куряче м’ясо ідеально поєднується з цитрусовими, спробуйте приготувати стегна з апельсинами, щоб у цьому переконатися, передають Патріоти України. Для приготування візьміть:. 6-8 курячих стегон2 апельсини (з 1 віджимаємо сік і натираємо цедру)2 ст. л. ...