
Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України.
У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні.
Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти.
Виливання води для варіння
Ніколи не виливайте воду, в якій варилися овочі. Якщо ви так продовжуєте робити, це буде вашою головною помилкою.
У процесі приготування вітаміни групи В і С переходять у воду. Така вода чудово підходить для приготування соусу чи супу, а також тушкованих страв.
Час варіння
Овочі будуть правильно приготовані, враховуючи час, необхідний для їх варіння.
Якщо покласти в каструлю всі овочі відразу, можна отримати в’язку кашу. Частина овочів розвариться, інші залишаться сирими.
Спочатку покладіть у каструлю твердіші овочі: цвітну капусту, броколі, моркву або кольрабі.
Тепло та овочі
Овочі не можна готувати довго за високої температури, інакше вони можуть втратити свої вітаміни та мікроелементи.
Варіння вважають найгіршим способом приготування овочів. Найкраще готувати на пару або тушкувати.
Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...