Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України.

У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні.

Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти.

Подробиці

Виливання води для варіння

Ніколи не виливайте воду, в якій варилися овочі. Якщо ви так продовжуєте робити, це буде вашою головною помилкою.

У процесі приготування вітаміни групи В і С переходять у воду. Така вода чудово підходить для приготування соусу чи супу, а також тушкованих страв.

Час варіння

Овочі будуть правильно приготовані, враховуючи час, необхідний для їх варіння.

Якщо покласти в каструлю всі овочі відразу, можна отримати в’язку кашу. Частина овочів розвариться, інші залишаться сирими.

Спочатку покладіть у каструлю твердіші овочі: цвітну капусту, броколі, моркву або кольрабі.

Тепло та овочі

Овочі не можна готувати довго за високої температури, інакше вони можуть втратити свої вітаміни та мікроелементи.

Варіння вважають найгіршим способом приготування овочів. Найкраще готувати на пару або тушкувати.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Не робіть помилок! Який хліб приносить користь, а який може нашкодити організму

четвер, 11 вересень 2025, 17:44

Хліб завжди є частиною щоденного раціону багатьох, але навколо нього існує чимало міфів та упереджень. Деякі вважають його головним винуватцем набору ваги, однак усе залежить від того, який саме хліб обирати, передають Патріоти України. Дієтологи нагол...