Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України.

У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні.

Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти.

Подробиці

Виливання води для варіння

Ніколи не виливайте воду, в якій варилися овочі. Якщо ви так продовжуєте робити, це буде вашою головною помилкою.

У процесі приготування вітаміни групи В і С переходять у воду. Така вода чудово підходить для приготування соусу чи супу, а також тушкованих страв.

Час варіння

Овочі будуть правильно приготовані, враховуючи час, необхідний для їх варіння.

Якщо покласти в каструлю всі овочі відразу, можна отримати в’язку кашу. Частина овочів розвариться, інші залишаться сирими.

Спочатку покладіть у каструлю твердіші овочі: цвітну капусту, броколі, моркву або кольрабі.

Тепло та овочі

Овочі не можна готувати довго за високої температури, інакше вони можуть втратити свої вітаміни та мікроелементи.

Варіння вважають найгіршим способом приготування овочів. Найкраще готувати на пару або тушкувати.

Як швидко приготувати брауні з доступних продуктів

понеділок, 21 квітень 2025, 18:12

Традиційний американський брауні – дуже м’яке тістечко, передають Патріоти України. Більшість господарок не беруться за приготування подібного кулінарного шедевру на власній кухні, оскільки вважають, що приготувати брауні дуже складно. Але насправді пр...

Як засолити оселедець по-корейськи - покроковий рецепт

понеділок, 21 квітень 2025, 17:09

Для поціновувачів корейської кухні пропонуємо вам приготувати ще й засолювання оселедця по-корейськи, передають Патріоти України. Рецепт корисний, смачний і, що найголовніше, бюджетний. Розкажемо, що для цього потрібно:. Готуємо маринад. Змішуємо в кас...