Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України.

У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти.

Подробиці

Виливання води для варіння

Ніколи не виливайте воду, в якій варилися овочі. Якщо ви так продовжуєте робити, це буде вашою головною помилкою. У процесі приготування вітаміни групи В і С переходять у воду. Така вода чудово підходить для приготування соусу чи супу, а також тушкованих страв.

Час варіння

Овочі будуть правильно приготовані, враховуючи час, необхідний для їх варіння. Якщо покласти в каструлю всі овочі відразу, можна отримати в’язку кашу. Частина овочів розвариться, інші залишаться сирими. Спочатку покладіть у каструлю твердіші овочі: цвітну капусту, броколі, моркву або кольрабі.

Тепло та овочі

Овочі не можна готувати довго за високої температури, інакше вони можуть втратити свої вітаміни та мікроелементи. Варіння вважають найгіршим способом приготування овочів. Найкраще готувати на пару або тушкувати.

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-10 тривожних сигналів, що ви п’єте забагато коли

понеділок, 8 вересень 2025, 6:45

Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...

Що їсти натщесерце при високому цукрі? Лікарі назвали продукти, які рятують судини та серце

понеділок, 8 вересень 2025, 6:10

Ранкові харчові звички безпосередньо впливають на обмін речовин, тиск і рівень цукру. Те, що ви їсте чи п’єте натщесерце, може стати як ліками, так і загрозою для здоров’я. Правильно підібрані продукти допомагають стабілізувати глікемію, покращують ела...