Здавалося б, макарони мають бути однією з найпростіших страв у світі, з якими під силу впоратися навіть школяреві, проте це не так: і в досвідченої господині може статися казус, передають Патріоти України.
Справа в тому, що їхній кінцевий смак залежить від багатьох нюансів.
Які помилки найчастіше допускають господині:
1.Мало води
Будь-який вид макаронів любить, щоб води було багато і вони могли перебувати в комфорті. Пам’ятайте, що на 100 г продукту потрібно не менше 1 літра рідини.
2.Без солі.
Не просто так на багатьох пачках пишуть про те, що вода має бути підсоленою – це дозволяє макаронам стати смачнішими і не злипатися. На 100 г макаронів додавайте 10 г солі.
3.Олія.
Це правило прийшло до нас з Італії, де явно розуміються на будь-яких макаронних виробах. На порцію достатньо 1 столової ложки оливкової олії.
4.Час додавання.
Не можна додавати їх в холодну воду, інакше страва буде зіпсована. Дочекайтеся кипіння і лише після цього додайте макарони.
5.Страва не для лінивих.
Варяться будь-які макарони з відкритою кришкою та при постійному помішуванні. Це не дозволяє їм злипнутись.
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...
Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...