Не робіть так! ТОП-5 кулінарних помилок при приготуванні макарон

Здавалося б, макарони мають бути однією з найпростіших страв у світі, з якими під силу впоратися навіть школяреві, проте це не так: і в досвідченої господині може статися казус, передають Патріоти України.

Справа в тому, що їхній кінцевий смак залежить від багатьох нюансів.

Подробиці

Які помилки найчастіше допускають господині:

1.Мало води

Будь-який вид макаронів любить, щоб води було багато і вони могли перебувати в комфорті. Пам’ятайте, що на 100 г продукту потрібно не менше 1 літра рідини.

2.Без солі.

Не просто так на багатьох пачках пишуть про те, що вода має бути підсоленою – це дозволяє макаронам стати смачнішими і не злипатися. На 100 г макаронів додавайте 10 г солі.

3.Олія.

Це правило прийшло до нас з Італії, де явно розуміються на будь-яких макаронних виробах. На порцію достатньо 1 столової ложки оливкової олії.

4.Час додавання.

Не можна додавати їх в холодну воду, інакше страва буде зіпсована. Дочекайтеся кипіння і лише після цього додайте макарони.

5.Страва не для лінивих.

Варяться будь-які макарони з відкритою кришкою та при постійному помішуванні. Це не дозволяє їм злипнутись.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...