М’ясо курки вважається дуже смачним дієтичним продуктом, і воно допомагає наситити організм людини корисними речовинами. Філе зовсім не містить жиру, тому воно і вважається дієтичним продуктом, передають Патріоти України.
У курячому м’ясі дуже багато білка, і воно допомагає наповнити організм людини вітамінами. Ось тільки незважаючи на корисні властивості цього продукту і всі його переваги, філе має один істотний недолік.
Його не так просто приготувати, як це може здатися на перший погляд. Адже через те, що в ньому немає жиру, філе може вийти сухим.
Пропонуємо до вашої уваги кілька секретів приготування філе, які допоможуть зробити це м’ясо дуже смачним і соковитим.
А ось склад маринаду може бути найрізноманітнішим. Наприклад, одні люблять маринувати філе в кефірі, інші – на мінеральній воді. За допомогою маринаду можна зробити філе соковитим. Є один найпростіший рецепт маринаду.
Необхідно залити філе склянкою теплої води, в яку потрібно додати ложку солі. У такому маринаді м’ясо має пробути приблизно 15-20 хвилин. Є важлива умова – маринад має повністю покривати м’ясо. Якщо ваше філе дуже товсте, наприклад, індиче, необхідно збільшити час маринування.
Після того, як філе промаринувалося, його необхідно промокнути серветкою і змастити зверху рослинною олією, або вершковим маслом. Але потрібно враховувати, що для обсмажування масло не підходить, бо дуже швидко горить на сковороді. Завдяки вершковому маслу можна створити апетитну скоринку.
Ви ніколи не замислювалися над тим, чому філе професійних кухарів не виглядає дуже блідим? Все просто – вони використовують спеції. Щоб надати філе апетитного відтінку, необхідно скористатися паприкою або каррі. Тільки щоб смак був виразнішим, потрібно під час натирання грудки спеціями додати трохи солі.
Якщо ви запікатимете курячу грудку при середній температурі, то тоді вона точно не вийде соковитою. Наприклад, при температурі 180 градусів філе не схопиться скоринкою. Ідеальна температура для цього м’яса – 240 градусів. Духовка має бути розігрітою, а м’ясо необхідно в ній тримати протягом 15 хвилин. Тоді воно точно спечеться і буде смачним та соковитим.
Якщо після випікання ви дістали форму з духовки, то не варто поспішати відразу різати м’ясо. Нехай філе ще так постоїть хвилин 10. Воно просочиться своїми ж соками і стане від цього більш соковитим. Форму з м’ясом необхідно накрити рушником.
Якщо ви керуватиметеся цими порадами під час готування, то ваше м’ясо вийде просто бездоганним. Ця страва стане улюбленим варіантом для сімейної вечері. Поєднувати філе можна з чим завгодно. Тут все залежить від ваших смакових уподобань.
Як варіант, можна приготувати овочевий салат та відварити картоплю. Така вечеря буде не тільки смачною, а й дуже корисною.
Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...
Щоб надати стравам виразного смаку та підкреслити інгредієнти — не обійтись без приправ, зокрема солі. І хоча сіль у помірних кількостях корисна, однак її надмірне споживання може призвести до серйозних проблем із серцем, що підвищує ризик інсульту та ...