Не робіть так! ТОП-5 помилок у готуванні, які передаються з покоління до покоління

До приготування їжі рано чи пізно доводиться приступати практично будь-якій людині, передають Патріоти України.

Для одних ця дія є приємним проведенням часу і перетворюється на хобі, для інших стає набридливою необхідністю.

Подробиці

Однак поширені помилки під час готування може зробити і початківець і професійний кухар.

Справа в тому, що багато людей повторюють за своїми батьками і бабусями одні й ті ж неправильні дії, які, всупереч поширеній думці, не є корисними лайфхаками.

1.Спроба замінити «шкідливі» інгредієнти на «корисні»

Багато молодих господинь намагаються використовувати під час приготування страви компоненти, які вважаються корисними.

Для цього вказаний в рецепті інгредієнт замінюється більш безпечним.

Нерідко замість звичайного молока використовується вівсяне, а замість цукру – цукрозамінник.

Це серйозна помилка. По-перше, «заміна» може позбавити страву приємного смаку. По-друге, далеко не завжди альтернативний інгредієнт справді є більш корисним.

2.Довге вимішування тіста

Поширена думка, що тісто для оладок потрібно вимішувати довго. Деякі кулінари-аматори намагаються розбити всі грудки і досягти «гладкості».

Нічого хорошого із цього не вийде. Страва просто не підніметься. Оладки вийдуть пишними тільки в тому випадку, якщо на вимішування не витрачається багато часу.

3.Спроба погасити соду в ложці

Незважаючи на досить широкий вибір розпушувачів, багато господинь за звичкою використовують соду для надання пишності.

Сода дійсно допомагає зробити оладки більш повітряними. Однак це станеться тільки в тому випадку, якщо сода була відразу додана в рідке тісто.

Намагатися погасити соду у ложці не варто. Реакція пройде занадто швидко і не принесе ніякої користі.

4.Смаження на оливковій олії

Оливкова олія корисніша за соняшникову. Однак для смаження страв вона не зовсім підходить.

Її краще застосовувати як заправку для салату. А ось при дії високих температур вона починає швидко горіти.

У результаті підсмажене на оливковій олії м’ясо буде не дуже смачним.

5.Відмова від кухонних ваг

Яким би величезним у вас не був досвід, вимірювати обсяг інгредієнтів «на око» не варто.

Адже найменша помилка в рецептурі може призвести до того, що страва буде зіпсована.

Тому потрібно застосовувати кухонні ваги.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням

вівторок, 25 лютий 2025, 12:02

Багато хто звик ретельно мити м’ясо перед приготуванням, вважаючи це важливою гігієнічною процедурою. Однак ця дія не тільки не приносить користі, а й може негативно вплинути на смак страви. Ба більше, це може спричинити поширення бактерій на кухонних ...

Не робіть так! ТОП-5 помилок у готуванні, які передаються з покоління до покоління

вівторок, 25 лютий 2025, 11:10

До приготування їжі рано чи пізно доводиться приступати практично будь-якій людині, передають Патріоти України. Для одних ця дія є приємним проведенням часу і перетворюється на хобі, для інших стає набридливою необхідністю. Однак поширені помилки під ч...