Паста часто здається найпростішою стравою, яку можна готувати в будній вечір, але якщо ви помилитеся в деяких простих кроках - то можете зіпсувати макарони. Про пʼять найпоширеніших помилок розповідає DailyStar, зазначають Патріоти України.
Тисячі людей щовечора кидають пасту в каструлю і варять її як легкий варіант вечері разом із улюбленими соусами, такими як болоньезе або карбонара. Є 5 найпоширеніших кулінарних помилок, які допускаються під час приготування макаронів.
Щоб отримати ідеальні спагетті, ви повинні варити їх шість-сім хвилин. Якщо вони все ще хрусткі, продовжуйте готувати їх і через кожних 30 секунд пробуйте.
Не додавайте оливкову олію у воду для макаронів. Ми всі чули, що це може запобігти злипанню макаронних виробів під час зливання води, але якщо їх правильно приготувати та швидко додати в них соус, цього не повинно статися. Уникайте цього, оскільки олія залишить плівку на макаронах після того, як вода буде злита.
Ви повинні посолити воду з макаронами під час її приготування, а потім трохи почекати, перш ніж її зливати. Це може допомогти розбавити соус пізніше, якщо потрібно. І може посилити смак без додавання додаткової солі.
Деякі люди промивають макаронні вироби після приготування, але будь-який італієць з жахом похитав би головою. Так ви змиєте частину смаку пасти, а також втратите частину крохмалю, який допомагає зв’язувати соус з макаронами.
Пасту потрібно готувати у великій кількості води, щоб вона мала "простір для дихання". Використовуйте велику каструлю з високими бортиками та від 500 мл до 1 літра води на 100 г сушених макаронів.
На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...
Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...