Не робіть так! ТОП-5 помилок у приготуванні спагетті, які зіпсують страву

Паста часто здається найпростішою стравою, яку можна готувати в будній вечір, але якщо ви помилитеся в деяких простих кроках - то можете зіпсувати макарони. Про пʼять найпоширеніших помилок розповідає DailyStar, зазначають Патріоти України.

Як приготувати смачні спагетті

Тисячі людей щовечора кидають пасту в каструлю і варять її як легкий варіант вечері разом із улюбленими соусами, такими як болоньезе або карбонара. Є 5 найпоширеніших кулінарних помилок, які допускаються під час приготування макаронів.

Не переваріть

Щоб отримати ідеальні спагетті, ви повинні варити їх шість-сім хвилин. Якщо вони все ще хрусткі, продовжуйте готувати їх і через кожних 30 секунд пробуйте.

Не додавайте оливкову олію

Не додавайте оливкову олію у воду для макаронів. Ми всі чули, що це може запобігти злипанню макаронних виробів під час зливання води, але якщо їх правильно приготувати та швидко додати в них соус, цього не повинно статися. Уникайте цього, оскільки олія залишить плівку на макаронах після того, як вода буде злита.

Не зливайте воду одразу

Ви повинні посолити воду з макаронами під час її приготування, а потім трохи почекати, перш ніж її зливати. Це може допомогти розбавити соус пізніше, якщо потрібно. І може посилити смак без додавання додаткової солі.

Не промивайте макарони

Деякі люди промивають макаронні вироби після приготування, але будь-який італієць з жахом похитав би головою. Так ви змиєте частину смаку пасти, а також втратите частину крохмалю, який допомагає зв’язувати соус з макаронами.

Не використовувайте малу каструлю

Пасту потрібно готувати у великій кількості води, щоб вона мала "простір для дихання". Використовуйте велику каструлю з високими бортиками та від 500 мл до 1 літра води на 100 г сушених макаронів.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...