Не робіть так! ТОП-5 помилок у приготуванні спагетті, які зіпсують страву

Паста часто здається найпростішою стравою, яку можна готувати в будній вечір, але якщо ви помилитеся в деяких простих кроках - то можете зіпсувати макарони. Про пʼять найпоширеніших помилок розповідає DailyStar, зазначають Патріоти України.

Як приготувати смачні спагетті

Тисячі людей щовечора кидають пасту в каструлю і варять її як легкий варіант вечері разом із улюбленими соусами, такими як болоньезе або карбонара. Є 5 найпоширеніших кулінарних помилок, які допускаються під час приготування макаронів.

Не переваріть

Щоб отримати ідеальні спагетті, ви повинні варити їх шість-сім хвилин. Якщо вони все ще хрусткі, продовжуйте готувати їх і через кожних 30 секунд пробуйте.

Не додавайте оливкову олію

Не додавайте оливкову олію у воду для макаронів. Ми всі чули, що це може запобігти злипанню макаронних виробів під час зливання води, але якщо їх правильно приготувати та швидко додати в них соус, цього не повинно статися. Уникайте цього, оскільки олія залишить плівку на макаронах після того, як вода буде злита.

Не зливайте воду одразу

Ви повинні посолити воду з макаронами під час її приготування, а потім трохи почекати, перш ніж її зливати. Це може допомогти розбавити соус пізніше, якщо потрібно. І може посилити смак без додавання додаткової солі.

Не промивайте макарони

Деякі люди промивають макаронні вироби після приготування, але будь-який італієць з жахом похитав би головою. Так ви змиєте частину смаку пасти, а також втратите частину крохмалю, який допомагає зв’язувати соус з макаронами.

Не використовувайте малу каструлю

Пасту потрібно готувати у великій кількості води, щоб вона мала "простір для дихання". Використовуйте велику каструлю з високими бортиками та від 500 мл до 1 літра води на 100 г сушених макаронів.

Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

неділя, 23 лютий 2025, 9:15

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...

Чим замінити яйце для скріплення фаршу на котлети

неділя, 23 лютий 2025, 8:07

Яйце в м’ясному фарші потрібне для того, щоб «склеїти» всі інгредієнти. Під час смаження яєчний білок швидко згортається, зв’язуючи м’ясо та інші компоненти у єдине ціле. Котлети завдяки яйцю у складі тримають форму, передають Патріоти України. На кіло...