Не робіть так! ТОП-6 частих помилок, які допускають при приготуванні плову

Навіть якщо ви закупилися найякіснішими продуктами, подрібнили всі інгредієнти відповідно до вказівок і готували плов за традиційним узбецьким рецептом, страва може не вийти.

Подробиці

Існує кілька причин, через які замість розсипчастого плову на тарілці виявляється рисова каша:

  • Невідповідний рис. Щоб приготувати справжній плов, кладіть у свій купівельний кошик той рис, на упаковці якого написано, що він розварюється і не злипається в процесі варіння.
  • Мало м’яса. Відповідно до класичного рецепту обсяг м’яса повинен дорівнювати кількості рису.
  • Неправильний посуд. Плов можна приготувати лише у казані. Якщо вже нічого немає, то підійде гусятниця з товстими стінками. Каструля не замінить необхідний посуд.
  • Відсутність зирвака. Зирвак – соковита, ароматна та смачна підлива для плову, яка виходить після того, як ви обсмажите м’ясо, цибулю та моркву, долиєте трохи води та тушкуйте цю суміш 5-10 хвилин.
  • Нестача спецій. Невід’ємні інгредієнти плову – зіра, шафран та барбарис. Крім цього, використовується сіль та перець.
  • Надлишок води. На кілограм рису і таку ж кількість м’яса потрібно 1-1,2 літри води.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у вінегрет молоко та цукор

середа, 9 квітень 2025, 18:13

Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...

Розставлено крапки над "і"! Чи потрібно додавати дріжджі до тіста для піци

середа, 9 квітень 2025, 17:10

Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів. передають Патріоти України. Господині приловчились готувати пі...