Не робіть так! ТОП-8 речей, які можуть зіпсувати вашу чашку чаю

Чай — це не тільки популярний, але й корисний напій з тисячолітньою історією, який багатий антиоксидантами, що допомагає запобігти багатьом захворюванням. Він цілком здатен покращити здоров’я та сприяти схудненню, за умови, якщо ви правильно його п’єте, передають Патріоти України.

Як саме слід пити чай, щоб не зіпсувати його смак та корисні властивості, розповіли в Eat This, Not That. Врахуйте ці рекомендації, щоб під час наступного чаювання отримати максимальний ефект від напою.

Заливаєте занадто гарячою водою

Кипляча вода може зробити чай гірким та зруйнувати його корисні сполуки. Щоб заварити чай правильно, зверніть увагу, коли у чайнику почнуть утворюватись маленькі бульбашки. Для зеленого чаю температура води повинна становити 82–85°C, а для чорного — близько 98°C.

Настоюєте занадто довго або недостатньо

Не забувайте про час та температуру настоювання чаю. Білий чай заварюйте 1-3 хвилини, зелений — 3 хвилини, а чорний — 3-5 хвилин. Крім того, пам’ятайте, що надто гаряча вода зробить чай гірким, а надто холодна — не дасть бажаних сполук. Правильне настоювання збереже аромати, флаваноли, поліфеноли та кофеїн.

Не використовуєте фільтр

Чайні пакетики часто містять дрібно подрібнене листя, яке має менше корисних ефірних олій та більше гірких речовин. Якщо ви не хочете використовувати листовий чай, вибирайте пакетики у форматі пірамідок, оскільки вони зазвичай містять чай вищої якості та дозволяють воді краще циркулювати. Також ці пакети менше схильні до впливу хімічних речовин, порівняно з традиційними плоскими пакетиками.

Не використовуєте чайний пакетик повторно

Чай можна заварювати кілька разів, якщо він високоякісний. Після кожного заварювання ви відчуєте нові смаки, яких не було при першому. Головне — після заварки дайте чаю висохнути, щоб він не став гірким. Пам'ятайте, що з кожним заварюванням виварюється більше кофеїну, хоча і в менших дозах.

Використовуєте воду поганої якості

Для найкращого чаю використовуйте фільтровану воду, оскільки водопровідна може містити хлор, фтор та інші мінерали, що впливають на смак. Якщо використовуєте воду з-під крана, обирайте холодну, а не гарячу. Це дозволить забезпечити чистий та насичений смак чаю.

Додаєте зайві інгредієнти

Додавання калорійних інгредієнтів у чай може зменшити його користь для здоров'я та збільшити калорійність напою. Згідно із дослідженням відомо, що 33% споживачів додають у чай цукор, мед або молоко, що може додавати до 69 калорій. Щоб зменшити калорії, вибирайте низькокалорійні молочні альтернативи та використовуйте мінімум натуральних підсолоджувачів.

П’єте з неправильної чашки

Щоб чай охолов до комфортної температури, вибирайте широку чашку, що дозволить швидше охолонути верхній частині чаю. Так ви зможете насолоджуватись чаєм, коли його температура буде оптимальною для пиття (близько 60-65°C).

Не користуєтесь чайником

Щоб чай залишався теплим, налийте в чашку невелику порцію. Велика кількість чаю швидко охолоне до непотрібної температури. Крім того, використання чайника допоможе зберегти його тепло довше. Наливайте чай поступово, щоб він завжди був в ідеальній температурі, близько 60-70°C.

А ви це знали? Чому ковбасу потрібно різати під кутом

понеділок, 18 листопад 2024, 8:15

Можна почути думку, що немає жодної різниці, яким чином нарізати ковбасу. Вона від цього не стане смачнішою чи кращою. Проте в кулінарних традиціях ковбасні вироби нарізають під кутом. І цьому є пояснення, передають Патріоти України. Почнімо з основног...

Не робіть помилок! В яких випадках каші не треба накривати кришкою

понеділок, 18 листопад 2024, 7:15

Можете бути експертом з каш, бо кожного дня їх готуєте. А можете нічого не підозрювати, чому каші не рекомендується накривати кришкою та в яких випадках. Є певні нюанси, про які варто знати. Якщо ви досі накривали каші кришкою, а тепер замислилися над ...