Не робіть так! Ці помилки зіпсують домашню піцу навіть з найкращих інгредієнтів

Піца - традиційна італійська страва, яка є однією з найпопулярніших у світі. Найчастіше, щоб поласувати шматочком піци, ми йдемо в ресторан або замовляємо доставку, але багато кулінарів вважають за краще готувати вдома. І часто буває, що результат розчаровує, передають Патріоти України.

Як не наробити помилок при готуванні страви і отримати справжній смак, розповів Олег Юдалевич, засновник мережі ПіцаХата. Експерт каже, якщо хочете приготувати піцу вдома і при цьому вона була максимально "італійською", уникайте наступних помилок:

  1. Неправильно вибрані продукти. Найголовніше в піці це тісто, соус і сир.
  2. Не вистояне тісто. Потрібно, що б воно "підійшло" і розкатуйте товщиною 4-6 мм з невеликим бортиком по краях.
  3. Не розігріта духовка до максимальної температури. Тісто буде сухим. Розігріти і тільки потім ставимо туди піцу. Основу (корж) можна заздалегідь пропекти і він точно не буде сирим.
  4. Товстий шар соусу. Розмазуйте рівномірно. Для цього можна використовувати кондитерський пензлик.
  5. Чим більше сир, тим краще - це неправильне розуміння. Орієнтуйтеся на пропорцію 1 до 2, максимум 1 до 1 - це якщо піца сирна (без використання інших начинок). Вага сиру менше тіста у два рази. Рівномірно розсипайте по всій поверхні, щоб не було просвітів.
  6. Інгредієнти нарізані товстими, великими шматками - це впливає на смак. Нарізайте тонкими слайсами або невеликими кубиками.
  7. Обов'язково проваріть м'ясо. Так, можна пробувати і сире, але воно повинно бути добре промариноване (не менше 8 годин) і нарізати невеликими шматочками. Тоді воно точно пропечеться.
  8. Спеції. Краще присипати сухим базиліком і орегано на соус. На свіжоспечену піцу покладіть кілька листочків свіжого базиліка. Він дасть особливий аромат.

Як смажити рибу так, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 19 травень 2025, 12:14

Рибу полюбляють всі любителі смачненького. Це дуже корисна на нашому столі страва. Тому кожна дбайлива господиня намагається скласти меню так, щоб цей продукт був на столі хоча б кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. Звісно, найкорисніша...

Дуже смачно! Печені яблука з сиром та чорносливом за 7 хвилин

понеділок, 19 травень 2025, 11:04

Печені яблука рекомендовані до вживання дієтологами та практично не мають обмежень та протипоказань, передають Патріоти України. Сучасне життя диктує свої умови і на часі приготування швидких корисних низькокалорійних страв та десертів. Тому особливої ...