Не тільки картопля або сир: Несподівані, але смачні начинки для вареників

Кажуть, хліб усьому голова. А ми скажемо: вареники! Без них годі уявити теплі українські посиденьки. З вишнями, сиром, картоплею – золотий стандарт начинок. Але чи не час його розширити? Якщо вам захочеться урізноманітнити смак вареників, витрачати час на пошуки особливих начинок вам не доведеться, зазначають Патріоти України.

Вареники з квасолею та грибами

Відваріть 200 грам картоплі та пропустіть через м'ясорубку. Поріжте та підсмажте на олії 2 цибулини, додайте 400 грам порізаних печериць. Коли рідина випарується, змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.

Вареники з печінкою та салом

150 грам сала підсмажити до рум'яних шкварочок, потім додати 1 порізану цибулину, смажити до прозорості цибулі. До готовності відварити 600 грам печінки. Всі готові інгредієнти пропустити через м'ясорубку, додати сіль та перець до смаку.

Вареники з сушеними грибами

Залийте на 2 – 3 години 200 грам сушених грибів, потім варіть у тій самій воді 20 – 30 хвилин. Потім злийте воду та охолодіть гриби. Поріжте дві цибулини та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте охолоджені гриби, тушкуйте 10 – 15 хвилин, додайте сіль та перець. Потім пропустіть все через м'ясорубку або перемеліть у блендері.

Охолоджені гриби додати до цибулі, протушкувати все разом 10-15 хв. Посолити, поперчити на смак. Усю цю масу змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.

Вареники з квашеними огірками

Потріть на грубій тертці 7 – 8 квашених огірків та поставте їх у друшляк, що стік розсіл. Потім додайте 1 столову ложку майонезу, трішки меленого перцю та гарно вимішайте.

Джерело: 24 канал

Які вітаміни варто приймати взимку - порада експерта

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:15

Взимку через нестачу сонячного світла та обмежений доступ до свіжих продуктів організм частіше відчуває дефіцит важливих вітамінів. Експертка з харчування Таня Фрайріх радить звернути особливу увагу на п’ять ключових поживних речовин, передають Патріот...

Не робіть помилок! Чому не виходить приготувати прозорий бульйон

п’ятниця, 26 грудень 2025, 17:42

Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...