Не тільки картопля або сир: Несподівані, але смачні начинки для вареників

Кажуть, хліб усьому голова. А ми скажемо: вареники! Без них годі уявити теплі українські посиденьки. З вишнями, сиром, картоплею – золотий стандарт начинок. Але чи не час його розширити? Якщо вам захочеться урізноманітнити смак вареників, витрачати час на пошуки особливих начинок вам не доведеться, зазначають Патріоти України.

Вареники з квасолею та грибами

Відваріть 200 грам картоплі та пропустіть через м'ясорубку. Поріжте та підсмажте на олії 2 цибулини, додайте 400 грам порізаних печериць. Коли рідина випарується, змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.

Вареники з печінкою та салом

150 грам сала підсмажити до рум'яних шкварочок, потім додати 1 порізану цибулину, смажити до прозорості цибулі. До готовності відварити 600 грам печінки. Всі готові інгредієнти пропустити через м'ясорубку, додати сіль та перець до смаку.

Вареники з сушеними грибами

Залийте на 2 – 3 години 200 грам сушених грибів, потім варіть у тій самій воді 20 – 30 хвилин. Потім злийте воду та охолодіть гриби. Поріжте дві цибулини та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте охолоджені гриби, тушкуйте 10 – 15 хвилин, додайте сіль та перець. Потім пропустіть все через м'ясорубку або перемеліть у блендері.

Охолоджені гриби додати до цибулі, протушкувати все разом 10-15 хв. Посолити, поперчити на смак. Усю цю масу змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.

Вареники з квашеними огірками

Потріть на грубій тертці 7 – 8 квашених огірків та поставте їх у друшляк, що стік розсіл. Потім додайте 1 столову ложку майонезу, трішки меленого перцю та гарно вимішайте.

Джерело: 24 канал

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...