Не тільки картопля або сир: Несподівані, але смачні начинки для вареників

Кажуть, хліб усьому голова. А ми скажемо: вареники! Без них годі уявити теплі українські посиденьки. З вишнями, сиром, картоплею – золотий стандарт начинок. Але чи не час його розширити? Якщо вам захочеться урізноманітнити смак вареників, витрачати час на пошуки особливих начинок вам не доведеться, зазначають Патріоти України.

Вареники з квасолею та грибами

Відваріть 200 грам картоплі та пропустіть через м'ясорубку. Поріжте та підсмажте на олії 2 цибулини, додайте 400 грам порізаних печериць. Коли рідина випарується, змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.

Вареники з печінкою та салом

150 грам сала підсмажити до рум'яних шкварочок, потім додати 1 порізану цибулину, смажити до прозорості цибулі. До готовності відварити 600 грам печінки. Всі готові інгредієнти пропустити через м'ясорубку, додати сіль та перець до смаку.

Вареники з сушеними грибами

Залийте на 2 – 3 години 200 грам сушених грибів, потім варіть у тій самій воді 20 – 30 хвилин. Потім злийте воду та охолодіть гриби. Поріжте дві цибулини та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте охолоджені гриби, тушкуйте 10 – 15 хвилин, додайте сіль та перець. Потім пропустіть все через м'ясорубку або перемеліть у блендері.

Охолоджені гриби додати до цибулі, протушкувати все разом 10-15 хв. Посолити, поперчити на смак. Усю цю масу змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.

Вареники з квашеними огірками

Потріть на грубій тертці 7 – 8 квашених огірків та поставте їх у друшляк, що стік розсіл. Потім додайте 1 столову ложку майонезу, трішки меленого перцю та гарно вимішайте.

Джерело: 24 канал

Ось у чому секрет! Скільки яєць додати в деруни, щоб вони тримали форму і не темніли - простий рецепт

четвер, 8 грудень 2022, 6:52

Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших у приготуванні страв з картоплі. Дуже часто вони виходять темними тому, щоб картопля швидко втрачає колір, тому додавайте обов'язково цибулю і не зловживайте борошном. Ще важливо - додати в тісто всього 2 яйц...

Насичений смак і аромат: Легкий рецепт морквяного пісного кексу

четвер, 8 грудень 2022, 5:00

«Легкий рецепт, насичений смак і аромат. І навіть міксер не потрібен. Спробуйте цей рецепт морквяного кексу, не пошкодуєте», — пише кулінарка Лариса Сидоряк . Приготування: . Розігріти духовку до 175 °C. Змішати цукор з соком і олією. Змішати сухі ін...