Не тільки смачно, а ще й красиво: Рецепт коропа по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Хоча Китайський новий рік не особливо святкується в Україні, цей день — чудовий привід приготувати якусь страву багатовікової китайської кухні. Цього року свято прийшлося на 1 лютого, а Новий рік буде роком Чорного Водяного Тигра, зазначають Патріоти України.

Рецепт коропа по-китайськи

Інгредієнти:

  • 1 шт. короп
  • 150 мл рослинної олії
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст.л. рисового вина (хересу або білого вина)
  • 1 дрібка кедрових горіхів

Для кисло-солодкого соусу:

  • 150 г цукру
  • 80 мл рисового оцту (або звичайного)
  • 160 мл води
  • 60 мл соєвого соусу
  • 1 ст.л. кетчупу або томатної пасти
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

1. Очистіть рибу, промийте філе і наріжте гострим ножем, не дорізаючи до кінця, щоб вийшли кубики.

2. Посоліть рибу, залийте рисовим вином і залиште маринуватися на 15−20 хвилин

3. Насипте в глибоку миску крохмаль і обваляйте в ньому рибу.

4. Візьміть глибоку пательню, налийте олію та добре її прогрійте. Викладіть в масло рибу й обсмажуйте до золотистої скоринки.

5. Приготуйте кисло-солодкий соус: змішайте всі інгредієнти в сотейнику, доведіть до кипіння та продовжуйте варити, помішуючи, поки соус не загусне.

6. Готову рибу викладіть на листя салату, а зверху полийте кисло-солодким соусом.

Джерело: НВ

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...