Не тільки смачно, а ще й красиво: Рецепт коропа по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Хоча Китайський новий рік не особливо святкується в Україні, цей день — чудовий привід приготувати якусь страву багатовікової китайської кухні. Цього року свято прийшлося на 1 лютого, а Новий рік буде роком Чорного Водяного Тигра, зазначають Патріоти України.

Рецепт коропа по-китайськи

Інгредієнти:

  • 1 шт. короп
  • 150 мл рослинної олії
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст.л. рисового вина (хересу або білого вина)
  • 1 дрібка кедрових горіхів

Для кисло-солодкого соусу:

  • 150 г цукру
  • 80 мл рисового оцту (або звичайного)
  • 160 мл води
  • 60 мл соєвого соусу
  • 1 ст.л. кетчупу або томатної пасти
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

1. Очистіть рибу, промийте філе і наріжте гострим ножем, не дорізаючи до кінця, щоб вийшли кубики.

2. Посоліть рибу, залийте рисовим вином і залиште маринуватися на 15−20 хвилин

3. Насипте в глибоку миску крохмаль і обваляйте в ньому рибу.

4. Візьміть глибоку пательню, налийте олію та добре її прогрійте. Викладіть в масло рибу й обсмажуйте до золотистої скоринки.

5. Приготуйте кисло-солодкий соус: змішайте всі інгредієнти в сотейнику, доведіть до кипіння та продовжуйте варити, помішуючи, поки соус не загусне.

6. Готову рибу викладіть на листя салату, а зверху полийте кисло-солодким соусом.

Джерело: НВ

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...