Не тільки смачно, а ще й красиво: Рецепт коропа по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Хоча Китайський новий рік не особливо святкується в Україні, цей день — чудовий привід приготувати якусь страву багатовікової китайської кухні. Цього року свято прийшлося на 1 лютого, а Новий рік буде роком Чорного Водяного Тигра, зазначають Патріоти України.

Рецепт коропа по-китайськи

Інгредієнти:

  • 1 шт. короп
  • 150 мл рослинної олії
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст.л. рисового вина (хересу або білого вина)
  • 1 дрібка кедрових горіхів

Для кисло-солодкого соусу:

  • 150 г цукру
  • 80 мл рисового оцту (або звичайного)
  • 160 мл води
  • 60 мл соєвого соусу
  • 1 ст.л. кетчупу або томатної пасти
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

1. Очистіть рибу, промийте філе і наріжте гострим ножем, не дорізаючи до кінця, щоб вийшли кубики.

2. Посоліть рибу, залийте рисовим вином і залиште маринуватися на 15−20 хвилин

3. Насипте в глибоку миску крохмаль і обваляйте в ньому рибу.

4. Візьміть глибоку пательню, налийте олію та добре її прогрійте. Викладіть в масло рибу й обсмажуйте до золотистої скоринки.

5. Приготуйте кисло-солодкий соус: змішайте всі інгредієнти в сотейнику, доведіть до кипіння та продовжуйте варити, помішуючи, поки соус не загусне.

6. Готову рибу викладіть на листя салату, а зверху полийте кисло-солодким соусом.

Джерело: НВ

Як замаринувати солону скумбрію за норвезьким рецептом

вівторок, 7 травень 2024, 9:12

Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом декількох діб. Маринад зберігає ароматний смак риби, не забиваючи спеціями скумбрію. Готується не швидко, проте результат того вартий, передають Патріоти України. . Для приготування треба:. ...

Смакота! Як швидко запекти картоплю з часником, вершковим маслом та сиром

вівторок, 7 травень 2024, 8:10

Приготуйте ароматну картоплю в духові з часничком, маслом та сиром. Цей смак сподобається всім, хто обожнює страви з серії картоплі в мундирах та оселедця чи запеченої картоплі з підчеревиною, передають Патріоти України. . Відваріть порційно картоплю а...