Не відірватися! Як приготувати грушевий пиріг із шоколадом та горіхами

Якщо ви любите груші та шоколад, то скоріш читайте рецепт та готуйтеся до неймовірно смачного десерту. Пиріг виходить із першого разу, адже приготування максимально легше, а поєднання смаку груші, шоколаду та горіхів — вишукане. Груші варто брати не тверді, а більш стиглі та м’які, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування:
Яйця – 3 шт.
Цукор – 150 г
Йогурт або сметана – 25 г
Соняшникова олія – 100 мл
Молоко – 50 мл
Борошно – 250 г
Розпушувач – 15 г
Сіль – дрібка
Груші стиглі (м’які)– 3 шт.
Темний шоколад – 60 г
Мигдалеві або інші горіхи – 20 г

Як готувати пиріг:
1. Міксером змішати яйця із цукром до утворення світлої, пишної та густої маси. Додати йогурт, олію, молоко і перемішати.
2. Додати просіяне з розпушувачем борошно, щіпку солі і знову перемішати.
3. Шоколад нарубати ножем, груші почистити та нарізати скибочками.
4. Додати в тісто шоколад і половину груш, перемішати. Вилити тісто у форму, застелену пергаментом.
5. Зверху викласти по колу скибочки груш, що залишилися, і посипати дрібними горіхами. За бажанням горіхи можна додати в основу пирога, щоб зберігся малюнок на шапочці випічки.
6. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин (до сухої шпажки).

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.