Не відірватися! Як приготувати грушевий пиріг із шоколадом та горіхами

Якщо ви любите груші та шоколад, то скоріш читайте рецепт та готуйтеся до неймовірно смачного десерту. Пиріг виходить із першого разу, адже приготування максимально легше, а поєднання смаку груші, шоколаду та горіхів — вишукане. Груші варто брати не тверді, а більш стиглі та м’які, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування:
Яйця – 3 шт.
Цукор – 150 г
Йогурт або сметана – 25 г
Соняшникова олія – 100 мл
Молоко – 50 мл
Борошно – 250 г
Розпушувач – 15 г
Сіль – дрібка
Груші стиглі (м’які)– 3 шт.
Темний шоколад – 60 г
Мигдалеві або інші горіхи – 20 г

Як готувати пиріг:
1. Міксером змішати яйця із цукром до утворення світлої, пишної та густої маси. Додати йогурт, олію, молоко і перемішати.
2. Додати просіяне з розпушувачем борошно, щіпку солі і знову перемішати.
3. Шоколад нарубати ножем, груші почистити та нарізати скибочками.
4. Додати в тісто шоколад і половину груш, перемішати. Вилити тісто у форму, застелену пергаментом.
5. Зверху викласти по колу скибочки груш, що залишилися, і посипати дрібними горіхами. За бажанням горіхи можна додати в основу пирога, щоб зберігся малюнок на шапочці випічки.
6. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин (до сухої шпажки).

На смак буде як желе! Елементарне полуничне варення за 3 хвилини

середа, 25 червень 2025, 18:47

Смачне домашнє варення з полуниці можна приготувати всього за 3 хвилини. Для цього вам знадобиться всього декілька інгредієнтів. Після того, як ви проварите масу, її можна одразу викладати в банку, передають Патріоти України. Ідея приготування смачного...

Смакота! Як можна зварити малинове варення без цукру

середа, 25 червень 2025, 18:13

Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України. Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягід...