Не відірватися! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України. Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.
Джерело: ПростоВей

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...

Бережіться! Названо популярні продукти, які руйнують серцево-судинну систему

неділя, 14 вересень 2025, 8:15

Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...