Не відірватися! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України. Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.
Джерело: ПростоВей

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...