Не відірватися! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України. Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.
Джерело: ПростоВей

Хліб залишатиметься свіжим до 15 днів без заморожування - зробіть всього два простих кроки

середа, 16 липень 2025, 9:12

Експерти поділилися способом, як зберегти хліб свіжим і без плісняви до двох тижнів - і при цьому не заморожувати його, передають Патріоти України. Що потрібно робити? Цей простий прийом допомагає контролювати рівень вологості, не даючи плісняві розвив...

Ці ефекти кави ніхто не хоче обговорювати - але вони реальні: Що варто знати

середа, 16 липень 2025, 8:45

Кава - рятівниця ранків і вірна подруга мільйонів людей по всьому світу. Але навіть у цієї "чашки енергії" є зворотний бік. Якщо зловживати кавою або пити її невчасно, вона може не лише не допомогти, а й нашкодити організму. Що саме варто знати, переда...