Головне правило домашніх котлет – фарш для котлет не купуємо в магазині, а готуємо самі. Тоді домашні котлетки вийдуть смачні та соковиті, передають Патріоти України.
Для фаршу знадобиться:
Смажимо котлети на олії рослинній або кукурудзяній. Потрібно 7 ст. ложок.
Для панірування котлет беремо борошно – близько 1 склянки.
Приступаємо до приготування:
1.На м’ясорубці прокручуємо м’ясо. Свинина надасть фаршу м’якості, і котлети вийдуть соковитими.
Якщо фарш виходить трохи сухуватим, можна додати шматочок сала. Головне, не переборщити з жиром.
2.Цибулю ріжемо дрібно.
3.Хлібний м’якуш відокремлюємо від скоринки, розминаємо. Додаємо трохи кип’яченої води, щоб він трохи розбух. Залишаємо хвилин на 5.
У готовий фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, розмочений м’якуш хліба, сире яйце. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Головне у приготуванні фаршу для смачних котлет: фарш не просто перемішуємо, а вимішуємо та відбиваємо.
Для цього мокрою рукою беремо шматочок перемішаного свинячого фаршу і кидаємо з силою назад у миску. І так повторюємо 7-10 хвилин, поки він не перетвориться на податливу однорідну масу.
Залишаємо фарш відпочити хвилин на 10, щоб він просочився соком цибулі, сіллю та перчиком.
Потім формуємо котлети, обвалюємо в борошні, щоб не прилипали при смаженні до сковорідки. Сковороду розігріваємо, додаємо олію.
Підготовлені котлети викладаємо на досить нагріту сковорідку. Засмажуємо при високій температурі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь.
Досмажуємо котлети на повільному вогні до готовності близько 5-10 хвилин під закритою кришкою.
Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...
Сиру за раз багато не з’їси, однак господині полюбляють купувати його декілька видів, щоб можна було створити сирну тарілку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість експертів говорять, що зберігати сир у морозилці не можна, бо він зіп...