Не відірватися! Як приготувати смачну італійську пасту з куркою та помідорами

В Італії пастою називають практично всі борошняні вироби. Особливо розширилося значення цього слова останніми роками: тепер під пастою часом розуміють навіть смажений у фритюрі «хмиз» і страви близькосхідного походження, що нагадують чебуреки, передають Патріоти України

Проте традиційно словом «паста» позначають так звані макаронні вироби, які готують із суміші пшеничного борошна та води (або борошна, води та яєць), а також страви з цих виробів. Нещодавно стала популярна паста з екзотичних видів борошна: нутового, гречаного, житнього і ячмінного, а також з пшеничного борошна грубого помелу і з висівками.

Розрізняють пасту свіжу та суху, яєчну та приготовлену на воді, великого та дрібного формату, а також пасту кольорову (підфарбовану, наприклад, шпинатом, морквою, буряком, чорнилом каракатиці, шафраном), пасту ригаті (тобто рифлену) та пасту з начинкою.

Паста з куркою та помідорами

СКЛАДОВІ

  • 400 г якоїсь короткої пасти (спіральки, метелики, пір’я)
  • 2 філе курячої грудки (400 г)
  • 200 г помідорів чері
  • 1 велика червона цибулина (150-200 г)
  • 6 зубчиків часнику (30 г)
  • 50 г рослинної олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • тертий сир для подачі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

  • Крок 1. Філе грудки наріжте кубиками, посоліть і поперчіть. Роздавіть 2 зубчики часнику, очистіть і порубайте якомога дрібніше. Посипте курку та ретельно перемішайте. Накрийте та дайте постояти 10 хв.
  • Крок 2. Очистіть червону цибулю і наріжте товстим пір’ям. Помідори черрі розріжте вздовж навпіл. Часник, що залишився, очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
  • Крок 3. Зваріть пасту у великій кількості (мінімум 3 л) киплячої підсоленої води. Перші кілька хвилин до закипання енергійно перемішуйте, щоб паста не прилипла на дно.
  • Крок 4. Поки паста вариться, поставте на середній вогонь велику глибоку сковороду або сотейник. Влийте олію, додайте вершкове масло і прогрійте. Покладіть цибулю, обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хв.
  • Крок 5. Додайте курку та часник, збільшіть вогонь до сильного, обсмажуйте, весь час помішуючи, 5 хв. Відкиньте пасту на друшляк і додайте до курки. Прогрівайте 1 хв.
  • Крок 6. Додайте помідори чері, поперчіть, прогрівайте ще 1 хв. Викладіть пасту з куркою та помідорами на підігріті тарілки, ще трохи поперчіть. Подавайте із тертим сиром.

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....