В Італії пастою називають практично всі борошняні вироби. Особливо розширилося значення цього слова останніми роками: тепер під пастою часом розуміють навіть смажений у фритюрі «хмиз» і страви близькосхідного походження, що нагадують чебуреки, передають Патріоти України
Проте традиційно словом «паста» позначають так звані макаронні вироби, які готують із суміші пшеничного борошна та води (або борошна, води та яєць), а також страви з цих виробів. Нещодавно стала популярна паста з екзотичних видів борошна: нутового, гречаного, житнього і ячмінного, а також з пшеничного борошна грубого помелу і з висівками.
Розрізняють пасту свіжу та суху, яєчну та приготовлену на воді, великого та дрібного формату, а також пасту кольорову (підфарбовану, наприклад, шпинатом, морквою, буряком, чорнилом каракатиці, шафраном), пасту ригаті (тобто рифлену) та пасту з начинкою.
СКЛАДОВІ
Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...
Солодке - слабкість багатьох людей. Але чи є межа, після якої улюблені десерти перестають бути безпечними і перетворюються на загрозу для здоров’я? Лікарі й дієтологи одностайні: головне - знати норму, передають Патріоти України. За даними Всесвітньої ...