Не відірватися! Як приготувати смачну кабачкову ікру

Готувати треба більше, адже до зими може нічого не лишитися, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 250 г;
  • томатна паста – 70 гр;
  • оцет – 20 гр;
  • корінь селери – 250 гр;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • олія рослинна – 3-4 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Як готувати

Кабачки потрібно помити, очистити від шкірки, насіння і нарізати на кубики не більше 3 см.

Готовий овоч викладають у каструлю з товстими стінками та дном.

Потім додають олію, сіль і тушкують 30-40 хвилин на слабкому вогні.

У цей час ріжемо цибулю і обсмажуємо разом із часником до прозорого стану. Корінь селери зручніше натерти на тертці та додати на сковороду.

Овочі тушкують 15 хвилин помішуючи.

Додайте обсмажені овочі та томатну пасту в тушкований кабачок і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім влийте оцет, додайте цукор і перець.

По готовності тушковані овочі потрібно збити блендером і, розливши банками, поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Як японці готують ідеальний рис - секрет розсипчастих зерен

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:05

Японський рис - це не просто гарнір, а основа багатьох страв. Секрет ідеальної консистенції — розсипчастий, пружний, але не липкий рис - криється в традиційному японському ритуалі промивання та замочування, передають Патріоти України. Чому промивання в...

Це під силу всім! Які фрукти додати у щоденний раціон, щоб не турбувало серце

понеділок, 27 жовтень 2025, 10:58

Медики-дослідники, які раніше пояснювали, чому не рекомендується пити каву натще, назвали фрукти, які варто вживати тим, хто піклується про здоров'я серця, передають Патріоти України. У першу чергу, як пише ресурс parade.com, фрукти допоможуть людям, я...