
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагато: лимон, живі або сухі дріжджі, цукор, вода, передають Патріоти України.
Отож, розчиніть 20 г живих дріжджів (або 10 г сухих) у 5 л теплої води. Додайте 0,5 кг цукру, порізані 2 лимони, дрібку лимонної кислоти та поставте на ніч у тепле місце. Вранці розлийте квас у пляшки й винесіть на холод для дозрівання.
Воду краще використовувати з криниці або фільтровану. Через кілька днів освіжаючий напій буде готовий до вживання. Пийте і насолоджуйтесь лимонним смаком!
Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...
Банани вважаються одним із найкорисніших фруктів - вони швидко додають енергії, містять калій, магній і вітаміни групи В. Проте є категорії людей, яким цей продукт може зашкодити, передають Патріоти України. 1. Тим, хто має діабет Банани містять велик...