Не відірватися! Як приготувати тертий пиріг зі смаком дитинства

Якщо ви в дитинстві любили тертий пиріг, який готувала мама або бабуся, то спробуйте спекти його за нашим рецептом, він поверне вас у дитинстві, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

2 яйця
200 г вершкового масла
1 склянку цукру
3 склянки борошна
2 ч. л. розпушувача або 1 ч. л. соди, погашеної оцтом,
дрібка солі
Варення підійде будь-яке, але найкраще смакуватиме зі смородиновим.

Приготування:

Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. У цю суміш додайте збиті з цукром яйця і вершкове масло.

Замісіть тісто і розділіть його на дві нерівні частини: 1/3 і 2/3.
Меншу частину тіста загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник на 20 хв.

На прямокутну форму для випікання викладіть тонким шаром тісто-основу.
Змастіть його улюбленим варенням та затріть зверху охолодженим тістом.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин.
Він буде готовий, коли підрум‘яниться до золотистого кольору. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Що додати в пельмені, щоб вони були ще смачнішими

п’ятниця, 21 березень 2025, 18:15

Для того, щоб пельмені вийшли смачними, мало просто відварити їх у воді і подати з майонезом: такий варіант підходить тільки для зовсім лінивих людей. Існують лайфхаки, які можуть допомогти перетворити навіть магазинний напівфабрикат на неймовірно смач...

Не робіть помилок! Чому не піднімається дріжджове тісто

п’ятниця, 21 березень 2025, 17:47

Дріжджове тісто – основа для ароматного хліба, пухких булочок і ніжних пиріжків. Проте навіть у досвідчених господинь іноді трапляється так, що тісто не піднімається, стає щільним і важким. Це може зіпсувати не лише настрій, а й заплановану випічку. Го...