Не відірватися! Як приготувати цвітну капусту з м’ясним фаршем

Смачна друга страва, яка стане чудовою ідеєю на вечерю. Буде смачно та поживно. Цвітна капуста та фарш — ідеальне поєднання смаків, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • цвітна капуста — 1 шт.;
  • черства булка;
  • фарш — 400 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • суміш трав — 1,5 ч.л.;
  • сіль, перець;
  • молоко — 500 мл;
  • тертий сир.

Як приготувати

Цвітну капусту очищуємо та відварюємо в підсоленій воді. Булочку замочити, а потім добре віджати. Цибулю нарізати кубиком. Тепер змішуємо фарш, булку та цибулю, яйце. Додаємо сіль, перець, суміш трав та вимішуємо.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Цвітну капусту після варіння потрібно охолодити. Тепер її не розбираємо, а в усі отвори закладаємо фарш. Форму для запікання змастіть маслом та викладіть туди капусту.

Молоко потрібно довести до кипіння та трохи загустити його борошном. Розчиніть в ньому твердий сир. Залийте соусом капусту та поставте випікатись в духовку протягом 50-60 хвилин. Смачна страва готова. Вона вам точно сподобається.

Ви могли це не знати! Чим не можна закушувати коньяк і чому

п’ятниця, 26 грудень 2025, 8:45

Коньяк - це міцний напій із насиченим смаком, тому закуски до нього обирають так, щоб вони підкреслювали аромат і не перебивали його. Тому деякі продукти їсти у поєднанні з коньяком не можна, передають Патріоти України. Наприклад, часто на застіллях лю...

Цей жир знижує тиск і захищає серце - особливо корисний після 60 років

п’ятниця, 26 грудень 2025, 8:12

Оливкова олія може допомогти знизити артеріальний тиск і підтримати здоров’я серця, особливо у людей похилого віку. Фахівці зазначають: щоденне вживання 1–2 столових ложок оливкової олії першого віджиму замість насичених жирів позитивно впливає на суди...