Не відірватися! Як смачно засолити сало - рецепт від досвідчених господинь

В зимовому раціоні кожного українця є сало. Без нього важко уявити борщ чи смажену картоплю. Тихенько нагадаємо, що це ще й гарна закуска до прозорої водиці. Пропонуємо вам рецепт, за яким сало виходить просто на всі сто, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • сало — 1 кг;
  • сіль — 1 скл.;
  • цукор — 0,5 скл.;
  • вода — 1 л;
  • прянощі (часник, перець горошком, лаврове листя).

Як приготувати

Воду, перець горошком, лаврове листя, сіль, цукор поставте на вогонь. Часник порубіть та натріть ним сало.

Коли розсіл прокипить кілька хвилин, виключіть. Він повинен охолонути до кімнатної температури. Виберіть каструлю, в якій будете солити. Покладіть туди сало та залийте розсолом.

Таким чином сало повинно стояти протягом 12 годин при кімнатній температурі. Потім його можна відправити в холодильник на 24 години. Дістаньте його з розсолу, просушіть від вологи. Тепер його можна нарізати та куштувати. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Названо сорти капусти, які не підходять для квашення і маринування

неділя, 27 жовтень 2024, 19:04

Квашена капуста - смачна вітамінна закуска для зими, яку готують ледь не кожної осені. Проте деякі сорти капусти категорично не можна квасити або маринувати - така заготівля буде несмачною. РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, які сорти капусти не с...

А ви це знали? Для чого тримати картоплю в окропі перед смаженням

неділя, 27 жовтень 2024, 17:07

Смажену картоплю можна приготувати ідеальною. Для цього потрібно позбавити її від зайвого крохмалю. Спеціальна процедура з гарячою водою допоможе досягти цього результату, передають Патріоти України. Наріжте картоплю та промийте її холодною водою та ви...