Не відірватися! Як запекти картоплю для святкового столу

Набридло подавати пюре з котлетами на святковий стіл? Спробуйте запекти картоплю-гармошку. Це не тільки дуже смачно, а й більш корисно, ніж тушкована чи смажена в олії картопля. Виглядає на святковому столі оригінально, передають Патріоти України.

Подробиці

Головний принцип приготування такої картоплі полягає в тому, щоб картоплю подовгуватої форми розрізати по всій довжині гармошкою. У розрізи можна вставити різні інгредієнти: бекон, сир, масло, овочі, гриби і навіть фарш. Все залежить від ваших смаків та можливостей.

Картоплю потрібно запікати у фользі, щоб вона була ідеально м’якою і при цьому соковитою.

Якщо ви любите скоринку, то обов’язково перед запіканням змастіть картоплю олією з додаванням прянощів та солі.

Така картопля любить сметанкові соуси зі свіжою зеленню.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...