
В Україні разом із борщем зазвичай подають часникові булочки - пишні здобні ароматні пампушки, які чудово поєднуються з першою стравою. Купити їх можна в супермаркетах або приготувати самостійно. Адже зробити це дуже просто, передають Патріоти України.
Часникові пампушки до борщу – рецепт
Складові:
Для тіста:
- 700 г борошна
- 500 мл молока
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 12 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. рослинної олії
Для намазки:
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3-5 зубчиків часнику
- Кріп або петрушка
Спосіб приготування:
- Молоко переливаємо у каструлю та ставимо на вогонь. Його потрібно трохи нагріти, приблизно до 35 градусів – перевірити можна, опустивши палець, температура повинна бути помірною. Або ж нагріти в мікрохвильовій печі.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Молоко переливаємо в миску, перемішуємо з дріжджами, сіллю і половиною просіяного борошна. Слідом додаємо рослинну олію, вершкове масло та цукор. І другу половину борошна.
- Тісто накрити харчовою плівкою або рушником та залишити приблизно на годину.
- Через якийсь час вимісити тісто і розділити його на невеликі кульки. Викласти їх на лист, застелений пергаментним папером. Дати булочкам настоятися 30 хвилин, накривши їх рушником.
- У мисці розбиваємо яйце і змащуємо зверху булочки.
- Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці 15 хвилин. Потім потрібно збільшити температуру до 200 і почекати поки булочки підрум'яняться.
- У піалі змішуємо оливкову олію, пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень.
- Готові булочки змащуємо часниковою олією.
Готово! Смачного.
Кольорові тонкі млинці можуть стати основою для святкової закуски. Ви можете зробити солодку чи солону начинку, гарно оформити та вразити гостей. При цьому барвники все ж будуть, але натуральні. З продуктів, які не важко знайти, але без хімічних порошк...
Тушкуєте м’ясо і хочете, щоб підлива до гарніру була густою? Пригадайте для себе спосіб, який же бабусі використовували під час приготування страв. Не завжди була можливість загустити страву великою кількістю овочів, тому й вдавалися до такої хитрості,...