Не відірватися! Класичні часникові булочки до борщу: Як спекти ідеальні пишні пампушки

В Україні разом із борщем зазвичай подають часникові булочки - пишні здобні ароматні пампушки, які чудово поєднуються з першою стравою. Купити їх можна в супермаркетах або приготувати самостійно. Адже зробити це дуже просто, передають Патріоти України.

Часникові пампушки до борщу – рецепт

Складові:

Для тіста:

  • 700 г борошна
  • 500 мл молока
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 12 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л. рослинної олії

Для намазки:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 3-5 зубчиків часнику
  • Кріп або петрушка

Спосіб приготування:

  1. Молоко переливаємо у каструлю та ставимо на вогонь. Його потрібно трохи нагріти, приблизно до 35 градусів – перевірити можна, опустивши палець, температура повинна бути помірною. Або ж нагріти в мікрохвильовій печі.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  3. Молоко переливаємо в миску, перемішуємо з дріжджами, сіллю і половиною просіяного борошна. Слідом додаємо рослинну олію, вершкове масло та цукор. І другу половину борошна.
  4. Тісто накрити харчовою плівкою або рушником та залишити приблизно на годину.
  5. Через якийсь час вимісити тісто і розділити його на невеликі кульки. Викласти їх на лист, застелений пергаментним папером. Дати булочкам настоятися 30 хвилин, накривши їх рушником.
  6. У мисці розбиваємо яйце і змащуємо зверху булочки.
  7. Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці 15 хвилин. Потім потрібно збільшити температуру до 200 і почекати поки булочки підрум'яняться.
  8. У піалі змішуємо оливкову олію, пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень.
  9. Готові булочки змащуємо часниковою олією.

Готово! Смачного.

Не зашкодять навіть ввечері: Дієтичні сирники з фетою

середа, 8 лютий 2023, 10:40

Мабуть, мало хто відмовиться від порції апетитних сирників до ранкової кави. Проте ті, хто слідкують за вагою, уникають їх. Дієтологиня Анна Мохонько поділилась із рецептом сирників, які точно вам не зашкодять. . Приготування: . Сир змішуємо з яйце...

Мішленівські кухарі замочують м'ясо у секретному інгредієнті- супер-трюк, який змінить смак страв

середа, 8 лютий 2023, 8:50

Під час приготування страв кожна господиня використовує свої хитрощі на кухні. Проте є такі секрети, які недоступні навіть досвідченим господиням. Про ці хитрощі знають лише шеф-кухарі із зіркою Мішлен, передають Патріоти України. Зокрема, йдеться про ...