Не відірватися! Шеф-кухар поділився рецептом смачної хрусткої картоплі

Кулінар показав, як досягти апетитної скоринки і не пересушити страву, передають Патріоти України.

Морган Хіпуорт, молодий кухар із Австралії, виклав у соціальні мережі свій авторський рецепт хрусткої картоплі. Головна хитрість страви полягала у підготовці продуктів. Перед обсмажуванням кулінар запропонував відварити картоплю до м’якого стану.

Ще одним ключовим інгредієнтом стала пряна олія. Для його приготування Хіпуорт взяв звичайну олію та ароматизував її за допомогою часнику. Зазвичай цього процесу вистачає пари зубчиків, але Морган використовував цілу голівку. Ароматне масло кухар порівняв із рідким золотом.

Повний рецепт наступний:

Складові:

  • картопля – 1,5 кг
  • рослинна олія – 150 мл
  • часник – 1 головка
  • розмарин – 3 ст. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю наріжте великими шматочками, перекладіть у каструлю, залийте водою і варіть до розм’якшення.
  2. Відкиньте картоплю на друшляк, дайте воді стекти, а потім перекладіть шматочки на деко до повного висихання.
  3. Приготуйте пряну олію. Очистіть часник і наріжте зубчики слайсами завтовшки 2-3 мм. Олію влийте в чисту каструлю, додайте часник і томіть на вогні 20 хвилин. За цей час слайси стануть хрусткими. Видаліть часник, але не викидайте його.
  4. У сковороду влийте частину пряної олії, додайте картоплю і обсмажте до хрусткої скоринки, поступово додаючи ще олію за потребою.
  5. Коли картопляні шматочки покриються апетитною скоринкою, додайте розмарин, хрусткі слайси з часнику та сіль. Все добре перемішайте та тримайте на вогні ще кілька хвилин.
  6. Готову картоплю перекладіть у красиву тарілку та подавайте.
Джерело: ПростоВей

Міфи про мед: Чи можна їсти його роками після відкриття

неділя, 13 липень 2025, 7:30

Часто можна почути, що мед - продукт, який не псується і залишається придатним до споживання роками. Це дійсно правда, але є нюанси, на які слід звернути увагу, особливо якщо ви плануєте їсти мед після вказаного на упаковці терміну придатності, передаю...

Ранкова кава, яка спалює жир: Просто додайте це замість молока!

неділя, 13 липень 2025, 5:40

Замість молока й цукру - ложка кокосової олії! Така кава не тільки заряджає енергією, а й допомагає позбутися зайвого жиру на талії. Секрет простий, але ефективний - і вже підкорює світ фітнесу, передають Патріоти України. Кава давно перестала бути про...