Не відірватися! Шоколадні тістечка з вишнями - ви не захочете ні з ким ділитись

Шоколадний рай буває. Він виглядає, як тістечко з вишнями. Цей рецепт розрахований на 20 порцій, але ви не захочете ні з ким ділитись. Надто смачно та шоколадно. Ці тістечка можуть перевершити інші десерти, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • рублений гіркий шоколад — 150 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • вершкове масло — 150 г;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно — 80 г.

Для приготування крему: гіркий шоколад — 200 г, вершки — 400 мл, ванільний цукор — 1 ст.л., консервована вишня — 1 банка, шоколадна глазур — 1 пакетик.

Як приготувати

Поставте водяну баню для розтоплення шоколаду. Потім дайте злегка охолонути. Тим часом відділіть жовтки від білків. Білки потрібно збити в круту піну.

Вершкове масло збийте з цукром та змішайте з розтопленим шоколадом. Тим часом включіть духовку, щоб вона розігрівалась до 180 градусів.

Масу, яку вже підготували, потрібно об’єднати з жовтками та борошном. Ретельно все вимішайте. Тепер черга вводити збиті білки.

Деко вистеліть пергаментним папером. Вилийте на нього тісто. Поставте запікатись в духовку протягом 30 хвилин.

Тепер готуємо начинку. Вершки, шоколад та ванільний цукор потрібно розігріти разом, постійно помішуючи. Потім охолодіть масу протягом пів години. Після цього її треба збити до кремоподібної консистенції.

Розріжте корж на 2 половини. Одну змастіть шоколадним кремом, вкладіть шар вишні та накрийте другим коржем.

Для завершення потрібно зробити шоколадну глазур. Це може бути готова із пакетика. За бажанням можете зробити ганаш чи глазур самостійно. Покрийте верхній корж та дайте застигнути. Поставте в холодильник на 3 години. Розріжте на порційні шматочки. На кожен з них покладіть по вишенці або прикрасьте кремом. Смачного!

Оновіть свій сніданок: Одна спеція, що зробить смажені яйця хрумкими і ароматними

четвер, 31 липень 2025, 1:03

Смажене яйце - проста та швидка страва, яка може стати справжнім шедевром, якщо знати один маленький секрет. Додайте у сковороду жменю свіжих трав перед тим, як розбити яйце, і ваш сніданок заграє новими смаками та текстурами, передають Патріоти Україн...

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...