Не відірватися! Смачнющі плетінки з сиру до чаю за 10 хвилин

Зробити сирну плетінку з начинкою під силу кожному, її ніжний смак не залишить нікого байдужим. Досвідчені господині рекомендують готувати відразу подвійну порцію, тому що ця випічка з'їдається моментально, передають Патріоти України.

Для приготування 2-х сирних плетінок з начинкою знадобиться:

  • сир — 300 гр;
  • цукор — 160 гр;
  • ванільний цукор — 5 гр;
  • сіль — щіпка;
  • рослинна олія — 80 гр;
  • яйце — 3 шт;
  • борошно — 360 гр;
  • розпушувач — 2 ч. л;

Приготування:

Начинку для плетінки можна вибрати будь-яку. Відмінне поєднання — 150 г джему + 70 г родзинок і 150 г згущеного молока + 70 г горіхів.

З'єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор і яйця у великій мисці і за допомогою погружного блендера перетворіть в масу однорідної консистенції.

У кілька прийомів додайте до сирної маси просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 2 рівних частини.

Сирну плетінку можна приготувати як у формі, так і без неї.

Викладіть половину тіста на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в тонкий пласт. Рівномірно розподіліть на тісті обрану начинку.

Заверніть заготовку в щільний рулет, покладіть швом вниз і розріжте на 2 частини, не доходячи до краю кілька сантиметрів.

Сплетіть з тіста косу начинкою вгору, щоб отримати красиву плетінку.

Підготовлену плетінку викладіть на деко або в форму. Аналогічним чином підготуйте другу плетінку. Викладіть на плетінки маленькі шматочки вершкового масла і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

Експериментуйте з начинками, щоб щоразу радувати близькі різними смаками сирної плетінки.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...