Не відірватися! Смачнющі плетінки з сиру до чаю за 10 хвилин

Зробити сирну плетінку з начинкою під силу кожному, її ніжний смак не залишить нікого байдужим. Досвідчені господині рекомендують готувати відразу подвійну порцію, тому що ця випічка з'їдається моментально, передають Патріоти України.

Для приготування 2-х сирних плетінок з начинкою знадобиться:

  • сир — 300 гр;
  • цукор — 160 гр;
  • ванільний цукор — 5 гр;
  • сіль — щіпка;
  • рослинна олія — 80 гр;
  • яйце — 3 шт;
  • борошно — 360 гр;
  • розпушувач — 2 ч. л;

Приготування:

Начинку для плетінки можна вибрати будь-яку. Відмінне поєднання — 150 г джему + 70 г родзинок і 150 г згущеного молока + 70 г горіхів.

З'єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор і яйця у великій мисці і за допомогою погружного блендера перетворіть в масу однорідної консистенції.

У кілька прийомів додайте до сирної маси просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 2 рівних частини.

Сирну плетінку можна приготувати як у формі, так і без неї.

Викладіть половину тіста на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в тонкий пласт. Рівномірно розподіліть на тісті обрану начинку.

Заверніть заготовку в щільний рулет, покладіть швом вниз і розріжте на 2 частини, не доходячи до краю кілька сантиметрів.

Сплетіть з тіста косу начинкою вгору, щоб отримати красиву плетінку.

Підготовлену плетінку викладіть на деко або в форму. Аналогічним чином підготуйте другу плетінку. Викладіть на плетінки маленькі шматочки вершкового масла і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

Експериментуйте з начинками, щоб щоразу радувати близькі різними смаками сирної плетінки.

Є секрет! Кулінари розповіли правила соління сала, щоб шкіра була м’якою

четвер, 21 листопад 2024, 11:14

Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...

Особливо оцінять діти! Картоплю фрі можна приготувати корисною, без олії та фритюру

четвер, 21 листопад 2024, 11:02

Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...