Правильно приготовлені деруни порадують і дітей, і дорослих. Деруни зі смачною та хрумкою скоринкою – страва, яка стане окрасою обіднього столу, передають Патріоти України.
Однак кулінари-аматори задаються питанням: «Яких правил треба дотримуватись для отримання ідеальних дерунів?» Під час приготування страви потрібно пам’ятати про три важливі моменти. У цьому випадку гарантованим результатом стане поява у дерунів ніжності та соковитості.
Використовувати «правильну» картоплю
Картопля – основний інгредієнт дерунів. До вибору цього компонента потрібно підходити з усією серйозністю. Бажано використовувати ту картоплю, в якій більше крохмалю. Стара картопля – чудовий вибір.
А от якщо проігнорувати це правило, то деруни розвалюватимуться на сковороді і не стануть м’якими. Також зверніть увагу на колір овочів. Бажано, щоб шкірка була світло-коричневою, а центральна частина відрізнялася наявністю жовтуватого відтінку.
Правильно натерта картопля
Деякі кулінари вважають, що натерти картоплю можна і на великій тертці. І все ж таки бажано дотримуватися класичного правила і використовувати той бік кухонного інструменту, на якому розташовуються дрібні дірочки.
Разом з картоплею потрібно терти цибулю. Щоб ці інгредієнти змішувались. За дотримання цих рекомендацій сира картопля не стане темною. Навпаки, вона набуде золотистості в результаті термічної обробки.
Не переборщити з борошном
Якщо ви вибрали крохмалисту картоплю, то додавайте менше борошна. Можливо, від додавання цього інгредієнта взагалі варто відмовитися. Тоді шанси на появу ніжності готової страви стануть дуже високими.
На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...
Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...