Не вірте в це! Міфи про каву, які давно час забути

Кава стала настільки звичною частиною нашого життя, що багато хто не замислюється про її вплив. Проте деякі поширені уявлення про каву можуть бути абсолютно неправдивими, передають Патріоти України.

Видання eatthis.com звернулося до експертів-дієтологів, щоб спростувати 7 найпоширеніших міфів про каву. Дізнайтеся більше про вплив цього напою на ваш організм.

Міф 1. Кава шкідлива для діабетиків

Дослідження показують, що регулярне споживання кави може знизити ризик розвитку цукрового діабету. "Згідно з дослідженнями, ризик розвитку діабету 2 типу знижується на 7% з кожною чашкою кави на день", – зазначає дієтолог Роксана Ехсані.

Тим, хто має підвищений ризик, слід розглянути можливість включення кави до свого раціону, але варто уникати додавання цукру і вершків.

Міф 2. Розчинна кава не корисна

Карісса Геллоуей, дієтолог, запевняє, що розчинна кава не втрачає своїх корисних властивостей. Хоча в ній може бути менше антиоксидантів, ніж у звичайній, вона все ще залишається корисною.

Міф 3. Кава викликає зневоднення

Кава має легкий сечогінний ефект, але це не означає, що вона призводить до зневоднення. "Оскільки кава – це рідина, її вплив на зневоднення компенсується вмістом води", – пояснює Емі Шапіро, зареєстрований дієтолог.

Міф 4. Кава погіршує фізичну активність

Навпаки, кава може покращити фізичну продуктивність. "Кофеїн здатний підвищити як фізичну, так і розумову працездатність", – стверджує Ехсані. Спортсмени часто відзначають менше відчуття втоми і покращення витривалості під час тренувань.

Міф 5. Кавові напої – це просто калорії

Багато дієтологів вважають, що не всі кавові напої мають бути заборонені. "Чиста кава низькокалорійна, приблизно 1 калорія на чашку", – говорить Геллоуей.

Проблема часто полягає в добавках. Вона радить спробувати "proffee" – коктейль з білком і кавою, щоб задовольнити смаки без зайвих калорій.

Міф 6. Кава гальмує ріст підлітків

Попередні дослідження вивчали вплив кави на людей з остеопорозом, однак, за словами Шапіро, кава не завдає шкоди, якщо дотримуватися помірності. "Невелика кількість молока може компенсувати можливе зменшення засвоєння кальцію", – додає вона.

Міф 7. Кава не є здоровою

Кава багата антиоксидантами і поживними речовинами. "Цей напій є основним джерелом антиоксидантів у раціоні багатьох людей. Дослідження вказують на зниження ризику розвитку різних захворювань, включаючи діабет і хворобу Альцгеймера", – підкреслює Ехсані.

Лише спробуйте! Намазка на хліб з лікарською ковбасою замість звичайного бутерброда

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:10

Для намазок можна підібрати безліч цікавих варіантів продуктів. Дешевші чи дорожчі, екзотичні чи класичні — все на ваш вибір. Пропонуємо вам цікаву намазку з лікарською ковбасою, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти...

Не вірте в це! Міфи про каву, які давно час забути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 18:43

Кава стала настільки звичною частиною нашого життя, що багато хто не замислюється про її вплив. Проте деякі поширені уявлення про каву можуть бути абсолютно неправдивими, передають Патріоти України. Видання eatthis.com звернулося до експертів-дієтологі...