Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України.

Подробиці

Варто промивати рис, тому що в ньому можуть міститися частинки пилу та бруду. Однак не всі знають про те, як правильно промити рис. Як виявилось, існують свої тонкощі. Перевірте, чи знаєте ви їх та використовуєте.

Як правильно здійснити процедуру

Насамперед потрібно підготувати рис звичним чином. Наприклад, можна влити воду в миску з-під крана, перемішати крупу і злити рідину. Повторюють цю дію кілька разів. Потім прогріти воду до 70 градусів і залити крупу. Перемішайте крупу та злийте воду.

Повторити цю процедуру краще кілька разів. Завдяки цьому секрету вдається майже повністю вивести крохмаль. За такої підготовки рис буде неймовірно розсипчастим, ніби його приготували в ресторані. Його смакові якості вас також приємно здивують.

Такий "феномен": Вчені пояснили, чому десерт "влазить" завжди, навіть після святкової вечері

субота, 27 грудень 2025, 7:36

Навіть після ситного обіду, коли здається, що більше не влізе ані шматочка, для солоденького зажди знаходиться місце. Це явище має цілком наукове пояснення. Чому так відбувається, пояснила професорка анатомії з Бристольського університету Мішель Спір, ...

Розставлено крапки над "і": Чи можна їсти пророщену картоплю

субота, 27 грудень 2025, 7:13

Ситуація знайома багатьом: берете картоплю для вечері, а вона вже з паростками. Викидати чи можна їсти? Відповідь не така однозначна, як здається, передають Патріоти України. Дієтологи пояснюють: не кожна пророщена картопля є небезпечною, але існують в...