Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України.

Подробиці

Варто промивати рис, тому що в ньому можуть міститися частинки пилу та бруду. Однак не всі знають про те, як правильно промити рис. Як виявилось, існують свої тонкощі. Перевірте, чи знаєте ви їх та використовуєте.

Як правильно здійснити процедуру

Насамперед потрібно підготувати рис звичним чином. Наприклад, можна влити воду в миску з-під крана, перемішати крупу і злити рідину. Повторюють цю дію кілька разів. Потім прогріти воду до 70 градусів і залити крупу. Перемішайте крупу та злийте воду.

Повторити цю процедуру краще кілька разів. Завдяки цьому секрету вдається майже повністю вивести крохмаль. За такої підготовки рис буде неймовірно розсипчастим, ніби його приготували в ресторані. Його смакові якості вас також приємно здивують.

Смакота! Як приготувати відмінну смажену рибу зі скоринкою

неділя, 30 листопад 2025, 23:10

Смажена риба буде виглядати набагато апетитнішою у тому випадку, якщо вам вдасться приготувати її з апетитною скоринкою, передають Патріоти України. На жаль, це не завжди виходить через різні обставини. Але є секрети, які допоможуть досягти ідеального ...

Вчені розвінчали найбільший міф про каву, в який досі вірять мільйони

неділя, 30 листопад 2025, 17:30

Багато хто з нас починає ранок з чашки ароматної кави, переконані, що вона миттєво заряджає енергією. Але нове велике дослідження показує: цей популярний ранковий ритуал може не лише не додавати сил, а й навпаки - виснажувати організм. Те, що ми роками...