Не всі про це знають: Навіщо насправді потрібно промивати крупи

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України.

На їх думку, крупа і так чиста.

До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми.

Проте досвідчені кухарі рекомендують не пропускати цей важливий підготовчий етап.

Чому важливо промивати крупу перед варінням?

Це необхідно в тому випадку, якщо ви дбаєте про своє здоров’я. Адже у багатьох продуктах міститься фітинова кислота.

Ця речовина не дає засвоювати важливі елементи, що входять до складу круп.

Зокрема, не вийде наситити організм цинком, фосфором та магнієм.

Промивання та замочування дозволяють позбутися фітинової кислоти.

Тому ніколи не варто лінуватися займатися цим питанням.

До того ж, каша стане набагато смачнішою у тому випадку, якщо ви попередньо її промиєте. Адже вода допомагає позбавити крупу частинок пилу та іншого сміття.

Стрічка новин:

  • Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб12:05
  • Як в простий і дієвий спосіб раз і назавжди позбутися побутової молі11:30
  • Як вберегти одяг від вогкості та надати йому приємного аромату за допомогою рису11:00
  • Оригінальне панірування для смаженої риби, якщо закінчилося пшеничне борошно10:44
  • П’ять невибагливих багаторічних квітів: посадили та забули23:15
  • Що додати в горщик з геранню, якщо вона категорично не цвіте22:15
  • Профілактика від хвороб для помідорів: фітофтора не матиме жодного шансу21:15
  • Врожай буде вдвічі більшим, якщо зараз дерева підгодувати цими добривами20:14
  • П’ять правил, які допоможуть тримати дім в чистоті19:23
  • Шість розповсюджених хвороб малини: не всі можна вилікувати18:05
  • Скільки вміщується добрив в 10-літрове відро17:05
  • Як зробити домашній мармелад без цукру15:40
  • Як повернути сумці зі світлої шкіри охайний вигляд15:15
  • Як приготувати ніжний шашлик у духовці за 30 хвилин15:00
  • Найсмачніший варіант запіканки з баклажанів на вечерю14:20
  • Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок14:15
  • Гірчиця на дачній ділянці для боротьби з хворобами ґрунту та бур’яном14:14
  • Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів13:41
  • Баклажани зі смаком грибів без гіркоти13:40
  • Як домашні квіти допомагають позбутися конденсату на вікнах: вибір рослин13:28

Фітнес/Здоров'я/Краса

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...