Не всі про це знають: Навіщо насправді потрібно промивати крупи

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України.

На їх думку, крупа і так чиста.

До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми.

Проте досвідчені кухарі рекомендують не пропускати цей важливий підготовчий етап.

Чому важливо промивати крупу перед варінням?

Це необхідно в тому випадку, якщо ви дбаєте про своє здоров’я. Адже у багатьох продуктах міститься фітинова кислота.

Ця речовина не дає засвоювати важливі елементи, що входять до складу круп.

Зокрема, не вийде наситити організм цинком, фосфором та магнієм.

Промивання та замочування дозволяють позбутися фітинової кислоти.

Тому ніколи не варто лінуватися займатися цим питанням.

До того ж, каша стане набагато смачнішою у тому випадку, якщо ви попередньо її промиєте. Адже вода допомагає позбавити крупу частинок пилу та іншого сміття.

Стрічка новин:

  • Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб12:05
  • Як в простий і дієвий спосіб раз і назавжди позбутися побутової молі11:30
  • Як вберегти одяг від вогкості та надати йому приємного аромату за допомогою рису11:00
  • Оригінальне панірування для смаженої риби, якщо закінчилося пшеничне борошно10:44
  • П’ять невибагливих багаторічних квітів: посадили та забули23:15
  • Що додати в горщик з геранню, якщо вона категорично не цвіте22:15
  • Профілактика від хвороб для помідорів: фітофтора не матиме жодного шансу21:15
  • Врожай буде вдвічі більшим, якщо зараз дерева підгодувати цими добривами20:14
  • П’ять правил, які допоможуть тримати дім в чистоті19:23
  • Шість розповсюджених хвороб малини: не всі можна вилікувати18:05
  • Скільки вміщується добрив в 10-літрове відро17:05
  • Як зробити домашній мармелад без цукру15:40
  • Як повернути сумці зі світлої шкіри охайний вигляд15:15
  • Як приготувати ніжний шашлик у духовці за 30 хвилин15:00
  • Найсмачніший варіант запіканки з баклажанів на вечерю14:20
  • Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок14:15
  • Гірчиця на дачній ділянці для боротьби з хворобами ґрунту та бур’яном14:14
  • Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів13:41
  • Баклажани зі смаком грибів без гіркоти13:40
  • Як домашні квіти допомагають позбутися конденсату на вікнах: вибір рослин13:28

Фітнес/Здоров'я/Краса

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Як посмажити рибу без бризок і щоб скоринка виходила хрумкою

четвер, 20 березень 2025, 12:30

Нерідко кулінари зіштовхуються з проблемою при приготуванні риби на сковороді: олія бризкає в різні боки, борошно підгоряє і димить, а скоринка виходить негарна, коричнева та гірчить, передають Патріоти України. Досвідчені господині користуються однією...

Є секрет! У чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла соковитою та ніжною

четвер, 20 березень 2025, 11:08

Щоб страва з печінки вийшла ідеальною, продукт слід замочити в одному інгредієнті. У такому разі кінцевий результат порадує навіть найвибагливіших гурманів. Страва не гірчатиме, вийде соковитим і ніжним. передають Патріоти України. Багато господинь зна...