Не всі знають: Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни, передають Патріоти України.

Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини.

Подробиці

Із чого насправді складається така піна?

Кожен знає про те, що в хімічному складі картоплі, крім корисних речовин, можна виявити крохмаль. Часто перед приготуванням страв на основі коренеплоду картоплі прийнято вимочувати її у холодній воді.

Цей кулінарний прийом допомагає позбутися крохмалю.

Якщо ж відразу приступити до варіння, речовина починає виділятися в процесі приготування.

Чи потрібно позбавлятися цієї речовини?

При приготуванні перших страв із додаванням картоплі піну, звичайно, потрібно видалити. Це допоможе зробити суп візуально приємнішим.

До того ж, краще позбавитися крохмалю, який стає частиною рідкої страви.

Якщо ви просто варите картоплю на гарнір, то піну можна ігнорувати. У саму картоплю шкідливі речовини не повернуться, а воду прийнято зливати.

Ви будете здивовані! ТОП-5 переваг яєць, які можуть допомогти вам схуднути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:10

Яйця — це чудовий варіант для сніданку, багатий на білок та здорові жири. Крім легкості у приготуванні, цей продукт здатен підтримати ваше здоров’я та навіть, допомогти схуднути, контролюючи апетит та зменшуючи ризик переїдання, передають Патріоти Укра...

Смакота! Чебуреки з лаваша на швидку руку

четвер, 26 вересень 2024, 22:10

Чебуреки – ситна та смачна страва. Але возитися з тістом подобається далеко не всім, та й час не завжди є. Ось саме для таких випадків існують «ледачі чебуреки». Такі чебуреки – безпрограшний варіант для швидкого перекусу або оригінальної закуски для п...