Не всі знають! Як правильно заморозити готові котлети

Гарячі готові котлети не можна відправляти в морозилку. Тут потрібно дотримуватися деяких правил, щоб не зіпсувати продукти, передають Патріоти України.

Якщо потрібно заморозити готове м’ясо, то для початку йому потрібно дати охолонути при кімнатній температурі.

Потім на дві-три години котлети слід відправити у холодильник.

Вже охолоджені котлети потрібно перекласти у пакет чи контейнер, у якому зберігатимуться далі.

Упаковка має бути щільно закрита. Якщо використовується пакет, для надійності можна використовувати відразу два.

Крім цього, треба підписати страву та дату заморозки.

Необхідно враховувати, що термін зберігання готових заморожених котлет – 3 місяці, якщо продукти зберігаються в морозильній камері.

Готову страву після розморожування можна зберігати у холодильнику.

Тут слід пам’ятати, що пролежати у свіжому вигляді вони можуть довше двох днів.

Потім їх треба з’їсти чи викинути. Повторно заморожувати котлети не можна.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...