Не встоїть ніхто! Приголомшливо смачне куряче м’ясо і рецепт соусу до нього

Сьогодні хочу поділиться рецептом м’яса по-арабськи. Звичайні інгредієнти, а як смачно і незвично виходить. Соковито, ніжно, ароматно і швидко готується. Ще приготую смачний соус до м’яса, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Куряча грудка – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сік лимона – 2-3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Солодка паприка – 1/2 ч.л.
  • Волоські горіхи – 120 гр.
  • Панірувальні сухарі – 60 гр.

Для гірчичного соусу:

  • Вода – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 1-2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Беремо курячу грудку, у мене вагою 500 грам, розріжемо її на порційні шматочки.

Тепер відбиваємо м’ясо з двох сторін. Приготуємо маринад, в миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 100 грам сметани, чим жирніше тим краще, у мене 25%, цибулину і пару зубчиків часнику подрібнюємо блендером і додаємо в кляр, додаємо сіль половину ч.л., чорний перець за смаком, я додаю ще червону паприку половину ч.л.

Додаємо сік лимона за смаком, я додаю приблизно 2-3 ст.л. Перемішуємо. Тепер грудку кладемо в маринад. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на години 2-3. Я залишаю на ніч. Беремо панірувальні сухарі, я готую сама.

Нарізаю батон кубиками, кладемо на деко і сушимо до золотистого кольору в духовці. Тепер подрібнюємо за допомогою блендера. Мені знадобиться 60 грам панірувальних сухарів, тепер подрібнюємо блендером волоські горіхи 120 грам. У мисці змішаємо волоські горіхи і панірувальні сухарі.

М’ясо дістаємо з маринаду і опускаємо в паніровку. Беремо сковорідку, наливаємо олію, розігріваємо. Кладемо м’ясо на сковорідку і смажимо з двох сторін до готовності.

Поки м’ясо готується приготуємо гірчичний соус. У ківш кладемо 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. води, перемішуємо і ставимо на вогонь. Як закипить кип’ятимо секунд 50 і знімаємо з вогню.

Переливаємо в миску, додаємо 1 ст.л. гірчиці, 1 ст.л. майонезу і перемішуємо. Тепер потрібно спробувати і відрегулювати за смаком, додати ще гірчиці або майонезу.

М’ясо подаємо з соусом. М’ясо ніжне і соковите. Смачного!

Всі проситимуть ще! Цей простий трюк перетворить кукурудзу на "зірку" вашого барбекю

четвер, 10 липень 2025, 19:05

Літній BBQ у самому розпалі, а класична кукурудза на качані вже набридла? Шеф-кухар Том Бейтмен поділився секретом, як зробити цей жовтий овоч набагато смачнішим і оригінальнішим - замість варіння наріжте качан "реберцями", приправте і обсмажте. Це лег...

Смак приємно вразить! Один інгредієнт зробить запечену рибу в духовці неймовірно смачною

четвер, 10 липень 2025, 11:14

Запечене філе тріски - популярна вечеря у багатьох родинах, адже готується швидко та просто. Але якщо ви хочете підняти її смак на новий рівень, достатньо додати лише один інгредієнт, передають Патріоти України. Відомий кулінарний блогер Rasa Malaysia ...