Не встоїть ніхто! Приголомшливо смачне куряче м’ясо і рецепт соусу до нього

Сьогодні хочу поділиться рецептом м’яса по-арабськи. Звичайні інгредієнти, а як смачно і незвично виходить. Соковито, ніжно, ароматно і швидко готується. Ще приготую смачний соус до м’яса, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Куряча грудка – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сік лимона – 2-3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Солодка паприка – 1/2 ч.л.
  • Волоські горіхи – 120 гр.
  • Панірувальні сухарі – 60 гр.

Для гірчичного соусу:

  • Вода – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 1-2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Беремо курячу грудку, у мене вагою 500 грам, розріжемо її на порційні шматочки.

Тепер відбиваємо м’ясо з двох сторін. Приготуємо маринад, в миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 100 грам сметани, чим жирніше тим краще, у мене 25%, цибулину і пару зубчиків часнику подрібнюємо блендером і додаємо в кляр, додаємо сіль половину ч.л., чорний перець за смаком, я додаю ще червону паприку половину ч.л.

Додаємо сік лимона за смаком, я додаю приблизно 2-3 ст.л. Перемішуємо. Тепер грудку кладемо в маринад. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на години 2-3. Я залишаю на ніч. Беремо панірувальні сухарі, я готую сама.

Нарізаю батон кубиками, кладемо на деко і сушимо до золотистого кольору в духовці. Тепер подрібнюємо за допомогою блендера. Мені знадобиться 60 грам панірувальних сухарів, тепер подрібнюємо блендером волоські горіхи 120 грам. У мисці змішаємо волоські горіхи і панірувальні сухарі.

М’ясо дістаємо з маринаду і опускаємо в паніровку. Беремо сковорідку, наливаємо олію, розігріваємо. Кладемо м’ясо на сковорідку і смажимо з двох сторін до готовності.

Поки м’ясо готується приготуємо гірчичний соус. У ківш кладемо 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. води, перемішуємо і ставимо на вогонь. Як закипить кип’ятимо секунд 50 і знімаємо з вогню.

Переливаємо в миску, додаємо 1 ст.л. гірчиці, 1 ст.л. майонезу і перемішуємо. Тепер потрібно спробувати і відрегулювати за смаком, додати ще гірчиці або майонезу.

М’ясо подаємо з соусом. М’ясо ніжне і соковите. Смачного!

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...